About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Ρυθμική Γυμναστική

Από τις μαθήτριες του ΣΤ1, Δανάη Μ. και Εμμανουέλα Σ.
(Δανάη) Εδώ και καιρό ψάχνω να βρω ένα άθλημα να ασχοληθώ. Τώρα τελευταία μου έχει μπει η ιδέα για τη ρυθμική γυμναστική. Αποφάσισα λοιπόν να ψάξω για να ενημερωθώ. Διαβάστε και 'σεις.. μπορεί να σας ενδιαφέρει!
Ρυθμική γυμναστική είναι ένα άθλημα αποκλειστικά γυναικείο και εκτελείται τόσο ατομικά όσο και ομαδικά. Στο πρόγραμμα τα παιδιά θα διδαχθούν την τεχνική όλων των οργάνων της Ρυθμικής Γυμναστικής (στεφάνι, κορδέλα, μπάλα, κορύνες και σχοινάκι), καθώς και τους βασικούς κανονισμούς διεξαγωγής αγώνων.
Ένας ατομικός αθλητής χειρίζεται μόνο 1 όργανο κάθε φορά.
Όταν πολλές αθλήτριες εκτελούν μια ρουτίνα μαζί σ’ ένα ανώτατο όριο δύο τύποι αντικειμένων μπορούν να χρησιμοποιούνται από την ομάδα. Ένας αθλητής μπορεί να ανταλλάξει αντικείμενο με ένα μέλος της ομάδας ανά πάσα στιγμή μέσω της ρουτίνας. Ως εκ τούτου, ένας αθλητής μπορεί να χειριστεί μέχρι και δύο διαφορετικά κομμάτια του αντικειμένου κατά την διάρκεια της παράστασης. 
Η ρυθμική γυμναστική είναι ένα άθλημα που συνδυάζει στοιχεία από μπαλέτο, γυμναστική, χορό, και πράξεις χειραγώγησης αντικειμένων. Νικητής είναι ο συμμετέχων που κερδίζει τους περισσότερους βαθμούς.  Καθορίζεται από μια επιτροπή κριτών για τα άλματα, τις πιρουέτες (άξονες), τις ευελιξίες, το χειρισμό αντικειμένων, την εκτέλεση και το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.
Οι διεθνείς αγώνες χωρίζονται μεταξύ Τζούνιορ, κάτω από δεκαέξι χρόνια από τη γέννησή τους και ηλικιωμένους για τις γυναίκες δεκαέξι ετών και άνω, πάλι με βάση το έτος της γέννησής τους. Οι αθλήτριες στη Ρωσία και την Ευρώπη αρχίζουν τυπικά την κατάρτιση σε πολύ νεαρή ηλικία και στο αποκορύφωμά τους είναι συνήθως στο τέλος της εφηβείας τους (15-19), ή γύρω στα είκοσι. Τα μεγαλύτερα γεγονότα στον αθλητισμό είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμια Πρωταθλήματα, και Grand-Prix Τουρνουά.
Η ρυθμική γυμναστική είναι ένα πολύ ωραίο άθλημα, μάλλον το αποφάσισα. Θα γράφτω σε μία σχολή ρυθμικής γυμναστικής!!!!!!!!!!
πηγή: wikipedia

6 σχόλια:

  1. kai ego pigena rithmiki alla mporo na po oti einai telio to arthro sas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι κανω 10 χρονια ρυθμικη και ειναι θπεροχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οντως το αθλημα της ρυθμικής γυμναστικής είναι το πιο δύσκολο αλλά και το πιο ομορφο κάνω έντεκα χρόνια και παρ' ολους τους τραυματισμούς το απολάμβανε στους αγώνες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή