About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Πώς επηρεάζει η τσίχλα τη λειτουργία του εγκεφάλου

απο τα "κορίτσια ρεπόρτερ"

    Διαβάσαμε αυτό το άρθρο και μας φάνηκε κάπως ενδιαφέρον .Ξέρετε πώς γίνεται η τσίχλα να επηρεάζει τον εγκέφαλο ;
Ας μάθουμε λοιπόν!   
Θέλετε να έχετε πιο γρήγορα αντανακλαστικά; Τότε υπάρχει η λύση. Μασήστε μια τσίχλα!
Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας του Εθνικού Ινστιτούτου Ραδιολογικών Επιστημών της Ιαπωνίας, η οποία ουσιαστικά συνδέει το μάσημα της τσίχλας με


την αιμάτωση οκτώ περιοχών του εγκεφάλου. Στην έρευνα εξετάστηκαν οι αντιδράσεις του εγκεφάλου εθελοντών όσων μασούσαν τσίχλα και όσων όχι, με μαγνητική τομογραφία. Συγχρόνως πατούσαν ένα κουμπί με τον δεξί ή αριστερό τους αντίχειρα ανάλογα με την κατεύθυνση που έπαιρναν βέλη που εμφανίζονταν σε μια οθόνη. Με αυτόν τον τρόπο οι επιστήμονες μέτρησαν την ακρίβεια και το χρόνο αντίδρασης των εθελοντών. Αυτοί που μασούσαν τσίχλα είχαν ταχύτερες αντιδράσεις σε σύγκριση με εκείνους που δεν μασούσαν, καθώς χρειάζονταν περίπου 493 χιλιοστά του δευτερολέπτου για να αντιδράσουν έναντι 545 χιλιοστών.
«Τα ευρήματα της έρευνας υποδεικνύουν ότι το μάσημα της τσίχλας ενισχύει τα επίπεδα διέγερσης και εγρήγορσης του εγκεφάλου, μια διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση του ελέγχου των κινήσεων και των νοητικών επιδόσεων», υπογραμμίζουν οι επιστήμονες.
  Το μάσημα της τσίχλας αυξάνει την ινσουλίνη στο αίμα και διεγείρει με αυτό τον τρόπο περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη και την εγρήγορση, λένε οι ειδικοί.

3 σχόλια:

  1. Αυτό πρέπει να το διαβάσουν οι δάσκαλοι... Να μας αφήνουν να μασάμε και εμέις καμια τσίχλα στο μάθημα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παίστε ρε Χρυσόστομε.Να μασάμε τσίχλα, και να μην μας λένε τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή