About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Νέος οδηγός ασφάλειας για γονείς και κηδεμόνες: «Εκπαιδευτικά μονοπάτια στο Διαδίκτυο»

από την μαθήτρια Βαλσαμή Σ.

Πιστεύω πως πρέπει να διαβαστεί το παρακάτω άρθρο γιατί είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλειά μας.

Γραμμένος σε απλή γλώσσα, ο οδηγός «Εκπαιδευτικά μονοπάτια στο Διαδίκτυο» παρουσιάζει προτάσεις προσέγγισης οκτώ συχνών περιστατικών αναφορικά με τη χρήση του Διαδικτύου, που θα βοηθήσουν τους γονείς και τους κηδεμόνες ανήλικων παιδιών να στρέψουν τα παιδιά τους σε μια πιο υπεύθυνη διαδικτυακή συμπεριφορά.
Ο οδηγός απευθύνεται στους γονείς και τους κηδεμόνες ανηλίκων που:
  • επιθυμούν να κατανοήσουν καλύτερα τους λόγους που τα παιδιά τους δαπανούν τόσες πολλές ώρες στο Διαδίκτυο, καθώς και το ρόλο που παίζει η τεχνολογία στη ζωή τους.
  • δεν είναι αρκετά εξοικειωμένοι με το Διαδίκτυο όσο τα παιδιά τους και περιορίζουν το γονικό τους ρόλο στο να απαγορεύουν ή να περιορίζουν τη χρήση αυτής της τεχνολογίας.
  • γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες, αλλά υπερεκτιμούν το επίπεδο ωριμότητας και επίγνωσης των παιδιών τους, με αποτέλεσμα να παραμελούν την ανάγκη των παιδιών για καθοδήγηση.
  • θεωρούν ότι οι νέες τεχνολογίες είναι πιθανώς βλαβερές για τα παιδιά τους και πηγή προβλημάτων που στη δική τους εφηβεία ήταν λιγότερο συχνά, όπως η απομόνωση και η εξάρτηση.

O οδηγός είναι αναρτημένος στη διεύθυνση:
http://www.saferinternet.gr/index.php?parentobjId=Page15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου