About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου

απο τους μαθητές του Στ1 Γιώργο  Σ. και Νικόλα Κ.

  Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου είναι ένα πολύ όμορφο μέρος και επειδή  μας αρέσει πολύ σκεφτήκαμε να γράψουμε για αυτή. 
   Η διάσημη λιμνοθάλασσα του Μπάλου βρίσκεται περίπου 56km βορειοδυτικά των Χανίων και 17km βορειοδυτικά της Κισσάμου. Είναι μια ρηχή αμμουδερή παραλία που σχηματίζεται ανάμεσα στο Ακρωτήριο της Γραμβούσας και το μικρότερο ακρωτήριο Τηγάνι. Ο Μπάλος αποτελεί σίγουρα την πιο πολυφωτογραφημένη παραλία της Κρήτης, 

ένα πολύ αγαπημένο θέμα όλων των τουριστικών οδηγών της Ελλάδας.  Μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και ο Κάρολος με την Νταιάνα είχαν έρθει εδώ με το ιδιωτικό τους γιότ αρκετά χρόνια πριν.

  Είναι διάσημος για τα γαλαζοπράσινα νερά του, την άγρια φυσική ομορφιά και το υπέροχο εξωτικό τοπίο. Το καλοκαίρι, η παραλία κατακλύζεται καθημερινά από χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι έρθετε στην παραλία τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Επίσης, η ιδανικότερη φτάνουν επί το πλείστον με καραβάκι από την Κίσσαμο. Αν δεν σας αρέσει η πολυκοσμία, τότε καλύτερα να μην ιδέα είναι να φτάσετε στην παραλία το πρωί, πριν καταφθάσουν τα καραβάκια από την Κίσσαμο. Οι λίγες ώρες μοναξιάς μέσα σε ένα τόσο παραδεισένιο μέρος, θα σας μείνουν χαραγμένες στη μνήμη σας για πάντα.
  Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου έχει άσπρη άμμο και εξωτικά λευκά, έντονα γαλαζοπράσινα και τυρκουάζ νερά. Η θάλασσα είναι πολύ ρηχή και ζεστή, ιδανικός προορισμός για μικρά παιδιά. Σε πολλά μέρη η άμμος έχει ένα υπέροχο ροζ χρώμα, που προέρχεται από εκατομμύρια σπασμένα κοχυλάκια. Πιο πέρα από τα βράχια που οριοθετούν τη λιμνοθάλασσα, τα νερά είναι πιο βαθειά και πιο κρύα, ιδανικά για μάσκα. 
  Η λιμνοθάλασσα και η γύρω περιοχή είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα προστασίας Natura, με σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας. Στις σπηλιές φωλιάζουν φωλιά μαυροπετρίτες , θαλασσοκόρακες και κορμοράνοι. Επίσης στην ευρύτερη περιοχή βρίσκει καταφύγιο η προστατευόμενη μεσογειακή φώκια και η χελώνα caretta caretta. Παρά το γεγονός ότι είναι προστατευόμενη περιοχή, δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, στην παραλία έχει ξεπροβάλει μια πρόχειρη καφετέρια και ομπρέλες. Σε αυτή αλλά και στα εκδρομικά καραβάκια μπορείτε να προμηθευτείτε νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου