About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Ένα είδος παπαγάλων που θα σας κάνει ευτυχισμένους.

 απο τις μαθήτριες του Στ1 Ειρήνη Κ. και Ιφιγένεια Κ.

   Έχω ένα κοινό παπαγαλάκι , την Μπρίρλα ,την οποία αγαπώ πάρα πολύ. Γι’ αυτό θέλω να μάθω πληροφορίες γι’ αυτά τα πουλιά .Αν θέλετε να μάθετε κι εσείς διαβάστε το παρακάτω κείμενο:
   Τα Κοινά Παπαγαλάκια, είναι από τα πλέον δημοφιλή οικόσιτα είδη παπαγάλων και είναι ιδιαίτερα αγαπητά για τον παιχνιδιάρικο αλλά ταυτόχρονα γλυκύτατο χαρακτήρα τους.  Η επιστημονική τους ονομασία είναι Mellopsittacus Undulatus.


  Προέρχονται από την μακρινή Αυστραλία και ζουν σε μεγάλα σμήνη σε λιβάδια, σε ανοιχτές θαμνώδεις, δασώδεις και γεωργικές εκτάσεις, με ψηλά δέντρα όπως ακακίες και ευκάλυπτος, με ιδιαίτερη προτίμηση όπου υπάρχει κοντά νερό. Το όνομά τους που μεταφράζεται ως “καλό φαΐ”, προήλθε από τους αυτόχθονες ιθαγενείς οι οποίοι τα χρησιμοποιούσαν σαν μεζεδάκια.
  Το μέγεθός τους δεν ξεπερνάει τα 18 εκατοστά μαζί με την μακριά ουρά τους.
  Τα υγιή πουλιά ξεχωρίζουν από το ζωηρό βλέμμα, το καθαρό από βλέννες ράμφος, τα χωρίς σημάδια πόδια, το λαμπερό και ομοιόμορφο φτέρωμα.
   Πουλιά που παρουσιάζουν φούσκωμα φτερώματος είναι καλό να αποφεύγονται να επιλέγονται για αγορά, γιατί σίγουρα θα παρουσιάσουν προβλήματα υγείας.
   Ελπίζω αν πάρετε ένα τέτοιο πουλί να σας χρησιμεύσουν οι πληροφορίες μας και να είστε τόσο ευτυχισμένοι όσο εγώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου