About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Σφοδρή κακοκαιρία στη Κρήτη

   απο τις μαθήτριες του Στ1 Σταυρούλα Ρ. και Χαρά Ε.

   Σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισαν αυτό το μήνα κάτοικοι του νησιού μας και κυρίως των ορεινών περιοχών εξαιτίας των ασταμάτητων χιονοπτώσεων σε πόλεις και περισσότερο σε χωριά. 

     Πολλά χωριά έμειναν χωρίς ρεύμα για κάποιες ώρες, με αποτέλεσμα τμήματα των περιοχών αυτών να παραμείνουν στο σκοτάδι και τη νύχτα καθώς τα συνεργεία δεν προλάβαιναν να αποκαταστήσουν τις βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ. Πολλοί άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους  χωρίς να μπορούν να γυρίσουν στα σπίτια τους, ενώ

κάποιοι ηλικιωμένοι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους λόγω του μεγάλου ύψους του χιονιού. Κατολισθήσεις σημειώθηκαν σε μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τις μετακινήσεις. Ακόμη οι κάτοικοι των χωριών έμειναν για λίγο χρονικό διάστημα χωρίς  νερό επειδή  το χιόνι πάγωσε τους σωλήνες ύδρευσης. Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά σε αρκετές περιοχές, λόγω του μεγάλου ψύχους και της δύσκολης πρόσβασης των μαθητών. Επίσης, μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν σε πολλές καλλιέργειες  και οι σοδειές κινδυνεύουν να χαθούν. Τέλος έπεσαν δέντρα από το βάρος του χιονιού.
   Τα εκχιονιστικά μηχανήματα άμεσα ανέλαβαν δράση. Άρχισαν να ρίχνουν αλάτι και να καθαρίζουν τους δρόμους. Η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, τα συνεργεία της ΔΕΗ και ο υπόλοιπος κρατικός μηχανισμός ήταν σε επιφυλακή, έτοιμοι να προσφέρουν τη βοήθειά τους όπου χρειαζόταν.
   Αντιολισθητικές αλυσίδες  πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσουν όσοι θέλουν να επισκεφθούν τα Ανώγεια, το Οροπέδιο Λασιθίου, τον Ομαλό και άλλες ορεινές περιοχές.
  
Η επέλαση του χιονιά μπορεί να έφερε  μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους του νησιού. Μας πρόσφερε όμως και μοναδικές εικόνες. Η απαράμιλλη φυσική ομορφιά του τόπου μας σε συνδυασμό με το χιόνι συνθέτουν ένα αλπικό τοπίο που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου