About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Ένα υπέροχο ταξίδι στη Ρώμη!

Από τη μαθήτρια του ΣΤ 2 Σοφία Λ.

Η Ρώμη, όπως ξέρετε, είναι η πρωτεύουσα της Ιταλίας. Πριν λίγες μέρες είχα την τύχη να ταξιδέψω εκεί και θα ήθελα να μοιραστώ αυτά που είδα μαζί σας.
Η Ρώμη είναι γεμάτη από αρχαίους θησαυρούς, όπως είναι το Κολοσσαίο, η αρχαία αγορά, η πύλη του Αδριανού και το Πάνθεον. Το Κολοσσαίο χτίστηκε το 70 μ.Χ., είναι το μεγαλύτερο αμφιθέατρο στον κόσμο και είναι γνωστό για τις μονομαχίες μεταξύ σκλάβων ή χριστιανών και ζώων που γινόταν εκεί.
Η Ρώμη είναι ξακουστή και για τις πολλές πλατείες της (Πιάτσα Ναβόνα, Κάμπο ντι Φιόρι, κτλ), οι οποίες είναι στολισμένες με αγάλματα και στις οποίες υπάρχουν ωραίες καφετέριες και εστιατόρια. Ένα άλλο αξιοθέατο είναι η Φοντάνα ντι Τρέβι, ένα συντριβάνι με αγάλματα όπου όλοι οι επισκέπτες πετάνε ένα κέρμα και κάνουν μια ευχή. Κάθε βράδυ ο δήμος μαζεύει 3000 ευρώ από τα κέρματα, τα οποία τα δίνει για να φάνε οι φτωχοί.
Τα Ισπανικά Σκαλιά (147 μαρμάρινα σκαλιά) είναι επίσης ένα πολύ γνωστό αξιοθέατο, και όλοι οι τουρίστες φωτογραφίζονται εκεί. Η Ρώμη είναι όλη γεμάτη από υπέροχα και ψηλά αναγεννησιακά κτίρια και σπουδαία έργα τέχνης, όπως η Καπέλα Σιστίνα, με έργα του ξακουστού ζωγράφου Μιχαήλ Άγγελου. Στην Ιταλία οι περισσότεροι είναι καθολικοί, και για αυτό έχει και πάρα πολλές καθολικές εκκλησίες. 
 
  




 Επίσης, στη Ρώμη υπάρχει και το Βατικανό. Χαρακτηρίζεται ως το μικρότερο ανεξάρτητο κράτος, ως προς την έκταση του και τον πληθυσμό του που αριθμεί 826 ανθρώπους. Η χώρα αυτή αποτελεί συνέχεια του εκκλησιαστικού (ή παπικού) κράτους του Μεσαίωνα και ιδρύθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 1929. Στο Βατικανό εδρεύει η Αγία Έδρα, που αποτελεί το πνευματικό και διοικητικό κέντρο της Καθολικής εκκλησίας.
Η Ρώμη είναι μια από τις πόλεις που μπορεί να σου προσφέρει καλό φαγητό και ιδιαίτερες γεύσεις gourmet. Το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό βέβαια όταν μιλάμε για Ρώμη είναι η πίτσα, η οποία είναι πολύ πιο λεπτή από αυτή που τρώμε στην Ελλάδα. Επίσης, έχει καταπληκτικό παγωτό, που το λένε gelato.
Το τοπίο στην Ρώμη είναι εκπληκτικό, με τον Τίβερη να διασχίζει την πόλη και το πάρκο Μποργκέζε να απλώνεται στα βόρειά της. Στο πάρκο αυτό μπορείς να νοικιάσεις ποδήλατο για να κάνεις μία υπέροχη βόλτα.
Με λίγα λόγια, πέρασα υπέροχα στη Ρώμη και ελπίζω να ξαναπάω εκεί κάποια μέρα!

3 σχόλια: