About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού θηλασμού (1 - 7 Νοεμβρίου)

Aπό τη μαθήτρια του ΣΤ1, Ιωάννα Μ.
Σίγουρα θα έχετε ακούσει πολλά για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού. Είμαι σίγουρη ότι πολλοί από εσάς θα γευτήκατε αυτό το πολύτιμο δώρο της φύσης, αν και φαντάζομαι ότι δε θα θυμάστε και πολλά από αυτήν την περίοδο. Ο θηλασμός είναι απέραντη Αγάπη! Δίνει στο μωράκι αίσθημα ασφάλειας, πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και βοηθάει στη σωστή σωματική και ψυχική του ανάπτυξη.
Η μαμά μου είπε ότι με θήλαζε μέχρι ενός έτους και ότι αυτή η εμπειρία είναι ανεκτίμητη και για τις δυο μας και δεν θα την άλλαζε για όλα τα καλά του κόσμου. Εγώ όταν ακούω για μητρικό θηλασμό, μου’ρχεται στο μυαλό η μυρωδιά της μανούλας μου, η ζεστή αγκαλιά της. Εσάς αν σας ρωτούσα τι νιώθετε όταν ακούτε για μητρικό θηλασμό τι θα λέγατε; ή πώς θα σας φαινόταν αν βλέπετε μια μανούλα να θηλάζει;

Στα πλαίσια της δράσης «Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός» που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε 39 πόλεις της Ελλάδας έδωσαν ραντεβού στις 11 το πρωί χτες (3/11/2013) στο Δήμο Ηρακλείου, μητέρες με τα μωράκια τους απ’ όλη την Ελλάδα... Τι έκαναν; Θήλασαν ταυτόχρονα και δημόσια τα μωρά τους, θέλοντας να στείλουν το μήνυμα της σημασίας και της σπουδαιότητας του μητρικού θηλασμού. 
Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια διαδικτυακής συνεννόησης διαφόρων μητέρων ανά την Ελλάδα μέσα από εθελοντικά δίκτυα με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων μητέρων και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα με την ελπίδα μια μέρα να δούμε μια πιο φιλική για το θηλασμό Ελλάδα και περισσότερες γυναίκες να εμπιστεύονται τη φύση και να θηλάzουν τα παιδάκια τους!!

Για την ιστορία:
Το 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται από την 1η έως τις 7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα «Υποστηρίζουμε το θηλασμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου