About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Γευστικές προτάσεις που.. δεν παχαίνουν !!!

Από το μαθητή του ΣΤ1, Εμμανουήλ Α.
Πιστεύω πως όλοι οι άνθρωποι θα ήθελαν να τρώνε όσα γλυκά θέλουν και να μην παχαίνουν. Αυτό όμως είναι αδύνατον. Γι' αυτό, για να μπορείτε να ευχαριστηθείτε το γλυκό σας, με μέτρο πάντοτε, υπάρχουν κάποια υλικά τα οποία μπορούν να μπουν στο γλυκό σας, και να το απογειώσουν. Διαβάστε το παρακάτω κείμενο για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες.

Όταν κάποιος προσέχει τη γραμμή του, δεν χρειάζεται να στερείται το γλυκό! Το μυστικό είναι η κατανάλωση του γλυκού να μην είναι καθημερινή και η ποσότητά του να είναι σχετικά μικρή. Μην σας ακούγεται απογοητευτικό!
Σκεφτείτε απλά ότι δεν λέμε ΟΧΙ...το μόνο που συστήνουμε είναι μια προσοχή στη συχνή και πολλές φορές ανεξέλεγκτη κατανάλωση! Διατροφικά tips είναι να αποφύγετε τη χρησιμοποίηση υλικών που θα αποδόσουν πολλές κενές θερμίδες (όπως η ζάχαρη) και λίπος στο γλυκό και πιθανόν να εντάξετε άλλα που έχουν πολλές ευεργετικές δράσεις, όπως τα φρούτα, η μαύρη σοκολάτα, η βρώμη και τα δημητριακα ολικής άλεσης! Ας δούμε μερικές προτάσεις και συνταγές:
«Σουβλάκια» φρούτων
Μια πολύ καλή ιδέα είναι να περάσεις σε καλαμάκια διάφορα φρούτα εποχής κομμένα σε κύβους ή μικρά κομμάτια, διαλέγοντας διάφορα χρώματα και συνδυασμούς! 
Διατροφικό tip: Τα φρούτα είναι πλούσια σε νερό, σε βιταμίνες και φυτικές ίνες όπως είναι γνωστό και δεν θα μπορούσε κάτι να αποτελέσει καλύτερη επιλογή για επιδόρπιο! Ωστόσο κάντε τα πιο δελεαστικά για κατανάλωση με τον τρόπο αυτό, από το να τα κόψετε απλά σε μία πιατέλα!
Υγιεινά Muffins
Ανεξάρτητα από τη συνταγή που έχει ο καθένας σας, μπορείτε να
κάνετε μερικές μικρές τροποποιήσεις σε αυτή και να μετατρέψετε τη σύσταση των γλυκών αυτών με μεγάλη ευκολία! 
Χρησιμοποιήστε αλεσμένη βρώμη σαν βασικό συστατικό της συνταγής σας και προσθέστε στο εσωτερικό cranberries, μπανάνα ή αλεσμένο καρότο, αντί για κομμάτια σοκολάτας. Μείνετε σε 2-3 μικρά muffins εβδομαδιαίως. 
Light τάρτα φρούτων 
Φτιάξτε μια βάση τάρτας, αντικαταστώντας τα μπισκότα βουτύρου με αλεσμένα δημητριακά ολικής άλεσης, και αντικαταστήστε την κρέμα σαντυγί στο εσωτερικό με μια εναλλακτική light κρέμα όπως αυτή: ανακατέψτε γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά με ζάχαρη άχνη και βανίλια, παγώστε στο ψυγείο για μισή ώρα και έπειτα γεμίστε την τάρτα! 
Διατροφικό tip: Η κρέμα αυτή είναι πλουσιότερη σε πρωτεϊνη και περιέχει λιγότερα λιπαρά και θερμίδες από την κλασσική κρέμα για τάρτες. Διακοσμείστε την τάρτα σας με φρέσκα φρούτα ή αλεσμένους ξηρούς καρπούς! 
Αυτές είναι μερικές συνταγές τις οποίες μπορείται να χρησιμοποιήσετε και να διατηρήσετε την γραμμή σας. Αν θέλετε να μάθετε κι' άλλες, μπείτε στο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου