About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Η διατροφική αξία της μπανάνας

Από τη μαθήτρια του ΣΤ 2 Μαριλένα Α.
 
Στην Άρβη της Βιάννου ο παππούς μου καλλιεργεί μπανάνες και επισκεπτόμαστε το χωράφι του συχνά. Γι’ αυτό θα σας γράψω για αυτές.
Η μπανάνα είναι ένα τροπικό φρούτο που έχει υψηλή θρεπτική αξία. Καταναλώνεται κυρίως ωμή, τηγανιτή, ψητή ή αποξηραμένη σε στρογγυλές επίπεδες φέτες. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και σε βιταμίνες Α, Β, C και Ε. Συμβάλλει στην εκτέλεση των καθημερινών λειτουργιών του οργανισμού, δίνοντας την ενέργεια που απαιτείται.
Πιο συγκεκριμένα: 

-Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς.
-Αντιμετωπίζει τις εντερικές διαταραχές, όπως τη διάρροια και τη δυσκοιλιότητα.
-Βοηθάει στην καλή λειτουργία των νεφρών.
-Έχει μαλακτικές ιδιότητες για το στομάχι, απαλύνοντας τους πόνους που προέρχονται από έλκος.
-Καταπολεμά το άγχος, την κατάθλιψη και μειώνει τις πιθανότητες εγκεφαλικού επεισοδίου.
-Η περιεκτικότητα του σε σίδηρο βοηθάει καταστάσεις σιδηροπενικής αναιμίας.
-Η τακτική κατανάλωση μπανάνας εξασφαλίζει γερά οστά, λόγω της περιεκτικότητας σε ασβέστιο.
-Μπορεί να συμβάλει στην διακοπή του καπνίσματος, καθώς βοηθάει τους καπνιστές να ξεπεράσουν τον εθισμό τους. 


Ελπίζω να σας έπεισα να τρώτε περισσότερες μπανάνες!
   
Πηγή: Εν μέσω...Διατροφής All Rights Reserved

1 σχόλιο:

  1. Απο δω και πέρα θα τρωω κι εγω μπανάνες, με έπεισες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή