About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Έλλειψη νερού για 2 δις ανθρώπους στο άμεσο μέλλον

Από τους μαθητές του ΣΤ1, Εμμανουήλ Α. και Κωνσταντίνο Σ.

Σ' αυτό το κείμενο θα μάθετε για την έλλειψη νερού η οποία βασανίζει ήδη πολύ κόσμο και ενδέχεται να επεκταθεί στα επόμενα χρόνια.
Η έλλειψη νερού, η οποία βασανίζει ήδη 1,3 δις ανθρώπους στον πλανήτη, αναμένεται να επεκταθεί άμεσα στα επόμενα χρόνια και σε περιοχές που δεν είχαν μέχρι τώρα παρόμοιο πρόβλημα, καθώς οι μετεωρολογικές συνθήκες των τελευταίων ετών επιδεινώνουν σοβαρά την ήδη προβληματική βιωσιμότητα των υδάτινων πόρων.
Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας του Πότσνταμ για τις Επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής, περίπου ένα δις επιπλέον άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα στην πρόσβαση σε υδάτινους πόρους, τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Σημαντικότερη αιτία για την επιδείνωση της πρόσβασης σε νερό είναι η αυξανόμενη σπανιότητα των υδάτινων πόρων ως αποτέλεσμα:

1) των λιγότερων συνολικά βροχοπτώσεων, 

2) της μεγαλύτερης εξάτμισης των υδάτων από το θερμότερο έδαφος.

Οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο βρίσκονται στο βόρειο ημισφαίριο, και είναι συγκεκριμένα η νότια Ευρώπη, η Μέση Ανατολή, η βόρεια Αφρική, και οι νοτιοδυτικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών.


πηγή: www.solon.org.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου