About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Εκδρομή στο μουσείο του Ross Daly απο την έκτη τάξη του σχολείου μας

απο το "αχτύπητο δίδυμο"
  
  Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου εμείς, τα παιδιά της έκτης τάξης, πήγαμε μια εκδρομή, στο μουσείο του Ross Daly στο Χουδέτσι και στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Επανωσήφη. Όλοι η έκτη τάξη περίμενε με ανυπομονησία αυτή την εκδρομή.  
Πρώτα πήγαμε στο μουσείο του Ross Daly. Ο Ross Dalyείναι ένας διάσημος μουσικός που μπορεί να παίξει πολλά μουσικά όργανα. Το μουσείο αυτό ήταν πάρα πολύ ωραίο! 


Είχε ένα μεγάλο χώρο όπου εκεί μας έκαναν πολλές και ωραίες δραστηριότητες τρεις κοπέλες που μας περίμεναν εκεί. 

Στην αρχή κάναμε όλα τα παιδιά ένα τεράστιο κύκλο και η κυρία Έλενα μας είπε να φωνάξουμε δυνατά το όνομά μας, το αγαπημένο μας χρώμα, το αγαπημένο μας μουσικό όργανο και πολλά άλλα. Στη συνέχεια  παίξαμε κυνήγι κρυμμένου θησαυρού. Χωριστήκαμε σε τρεις ομάδες ανάλογα με την τάξη μας και η κάθε ομάδα είχε μια κυρία.

Μετά που τελειώσαμε το παιχνίδι είχε έρθει η ώρα να μπούμε στο μουσείο. Το μουσείο είχε πάρα πολλά όργανα μικρά και μεγάλα. Επίσης μάθαμε και κάτι που δεν το ξέραμε, ότι δεν υπάρχει μόνο κρητική λύρα αλλά υπάρχουν και άλλες λύρες από διάφορα μέρη του κόσμου.
Όταν βγήκαμε από το μουσείο η κυρία Έλενα μας έφτιαξε ένα απλό μουσικό όργανο. Μας έφτιαξε καστανιέτες. Πήραμε μια λωρίδα χαρτονιού και το τσόφλι του καρυδιού και μετά κολλήσαμε το τσόφλι πάνω στο χαρτόνι.

Όταν ολοκληρώθηκαν όλες οι καστανιέτες, μαζί τους είχε ολοκληρωθεί και το πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει για εμάς, δηλαδή είχε έρθει η ώρα να φύγουμε από αυτό το όμορφο μουσείο.
Στη συνέχεια πήγαμε στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Επανωσήφη. Το μοναστήρι αυτό είναι ανδρικό.
 Η μονή ήταν πάρα πολύ ωραία! Είχε πολλά λουλούδια και μια μαγευτική θέα. Όταν μπήκαμε πήγαμε στην εκκλησία όπου εκεί μας περίμενε ο Ηγούμενος του μοναστηριού. Μας είπε ότι στο μοναστήρι υπάρχουν 40 μοναχοί στους οποίους οι 25 ζουν μόνιμα στο μοναστήρι. Επίσης μας μίλησε για την ιστορία του μοναστηριού. Μετά από λίγο πήγαμε σε ένα μικρό μουσείο που υπάρχει μέσα στη μονή. Εκεί είχε διάφορα άμφια ιερέων, παλιά εκκλησιαστικά βιβλία και άλλα πολλά.
 Όμως πριν μπούμε στο μουσείο περάσαμε από μία αίθουσα. Αυτή η αίθουσα είχε κομποσκοίνια, σταυρουδάκια, μικρές εικόνες με Αγίους και διάφορα άλλα τα οποία μπορούσαμε να τα αγοράσουμε. Ήταν δηλαδή ένα μικρό μαγαζάκι.

   Αφού αγοράσανε κάποια παιδιά μερικά πράγματα που θέλανε, βγήκαμε έξω, όμως μετά από λίγο είχε έρθει η ώρα να φύγουμε.

   Πιστεύω ότι αυτή η εκδρομή ήταν μία από της καλύτερες εκδρομές που έχω πάει!


2 σχόλια: