About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Τα λαχανικά και τα φρούτα βοηθάνε και στην ψυχική υγεία

απο τους ανιχνευτές 3000
  
   Επιστήμονες από Πανεπιστήμια της Αγγλίας και των ΗΠΑ διεξήγαγαν μία έρευνα με τη συμμετοχή 80.000 ανθρώπων και ανακάλυψαν ότι όσοι καταναλώνουν υψηλές ποσότητες φρούτων και λαχανικών την ημέρα, ήταν πιο...
χαρούμενοι και πιο αισιόδοξοι για τη ζωή σε σχέση με τους συμμετέχοντες στην έρευνα που καταναλώνουν λίγα έως καθόλου φρούτα. Βέβαια η συγκεκριμένη μελέτη δε πήγε βαθύτερα, για παράδειγμα το να διερευνήσει και πια φρούτα και λαχανικά προκαλούν μεγαλύτερο αίσθημα ευτυχίας σε σύγκριση με άλλα. Παρόλα αυτά το γεγονός ότι τα φρούτα και τα λαχανικά δε βοηθάνε μονάχα τη σωματική υγεία αλλά και τη ψυχική, αυτό σίγουρα ήταν μία πάρα πολύ σημαντική ανακάλυψη. Οι γιατροί πάντως λένε ότι η καταλληλότερη ποσότητα φρούτων και λαχανικών που μπορεί να καταναλώνει ένας άνθρωπος κατά τη διάρκεια ενός 24ώρου είναι συνολικά 7 μερίδες όπου η κάθε μερίδα έχει βάρος 80 γραμμάρια. Οι 5 μερίδες τη μέρα προστατεύουν τη σωματική υγεία του ανθρώπου ενώ για να προστατευτεί και η ψυχική υγεία οι μερίδες πρέπει να γίνουν 7.
  Πρώτη φορά μαθαίνουμε ότι τα λαχανικά και τα φρούτα βοηθάνε και στην ψυχική υγεία κι έτσι σας  εγκρίνουμε να διάβάσετε το άρθρο αυτό!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου