About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Βρέθηκαν μεταλλαγμένες πεταλούδες στην Ιαπωνία.

απο τους ανιχνευτές 3000 
 

    Ιάπωνες επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι πεταλούδες γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα παρουσιάζουν μεταλλάξεις, λόγω της ραδιενέργειας, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Ryukyus. H εν λόγω έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Scientific Reports». Συγκεκριμένα,

το 12% των μικρών μπλε πεταλούδων οι οποίες εκτέθηκαν στη ραδιενέργεια δύο μήνες μετά το ατύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο, το Μάρτιο του 2011, παρουσίασαν ανωμαλίες στα φτερά και δυσμορφίες στα μάτια. 
Οι ερευνητές συνέλεξαν πεταλούδες από το είδος Zizeeria maha από διάφορες περιοχές της Ιαπωνίας, μεταξύ των οποίων και η Φουκουσίμα.
Εκτρέφοντας τις πεταλούδες διαπίστωσαν πολλά γενετικά προβλήματα, μεταλλάξεις στα πόδια και στα φτερά.
Οι πεταλούδες που προέρχονταν από περιοχές με υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας είχαν πολύ πιο μικρά φτερά και δυσμορφίες στα μάτια. Ο καθηγητής Τζότζι Οτάκι από το Πανεπιστήμιο Ryukyus της Οκινάουα, δήλωσε ότι διαπιστώθηκε ότι το 18% της επόμενης γενιάς πεταλούδων παρουσίασε παρόμοια προβλήματα. Επίσης, παρόλο που οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια υγιή πεταλούδα για την αναπαραγωγή, διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό αυξήθηκε κατά 34% για την τρίτη γενιά.
Ο καθηγητής επισήμανε ότι η ραδιενέργεια στη Φουκουσίμα κατέστρεψε τις γενιές των πεταλούδων. Εκτός από τις πεταλούδες, οι γενετικές ανωμαλίες δεν έχουν εμφανιστεί σε άλλα ζώα και φυσικά ούτε στους ανθρώπους, σύμφωνα με τον κ. Οτάκι.
Σας το
εγγυούμαστε να το διαβάσετε. Είναι τέλειο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου