About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Η σχολική ζωή ενός μαθητή στις μέρες μας είναι μερικές φορές αγχωτική !

απο τη μαθήτρια Β. Ελευθερία

   Ένας έλληνας μαθητής στις μέρες μας !Ένας έλληνας μαθητής στις μέρες μας περνά καθημερινά τη ζωή του απλά αλλά και μερικές φορές αγχωτικά, άλλες φορές ωραία . Σε πολλές περιπτώσεις μαθητών η ζωή τους είναι λίγο πιο δύσκολη από άλλους διότι μπορεί να δυσκολεύονται περισσότερο στα μαθήματα ή να εξαρτώνται από σχέσεις και συναναστροφές με άλλα παιδιά .

   Ένας φυσιολογικός έλληνας μαθητής στις μέρες μας περνά τη ζωή του πολύ απλά αλλά και κουραστικά .
Ξυπνά το πρωί έχοντας στο μυαλό του πως θα περάσει η μέρα, αν θα μπούνε τεστ σε μαθήματα που δυσκολεύεται λίγο περισσότερο, αν ο φίλος ή φίλη του θα λείπει και δεν θα έχει με ποιον να κάνει παρέα και διάφορους άλλους λόγους . Έτσι συνηθίζει να ξεκινά τη μέρα του με ένα ξερό << Ουφ >> . Έπειτα πηγαίνει στο σχολείο όπου φυσιολογικά θα συναντήσει άτομα που δεν τα πάει και πολύ καλά και απλώς δεν θα βγει από το στόμα τους ούτε ένα << καλημέρα >> .
Μετά πηγαίνουν στην τάξη που για 6 ώρες ή και 7 διαβάζουν και κάνουν ασκήσεις με εξαιρέσεις τα διαλείμματα που πολλές φορές είναι βαρετά .

Κατά τις 1 και τέταρτο με 2 η ώρα ο μαθητής /ια γυρνά σπίτι . Τρώει, διαβάζει τα μαθήματά του/ της που καμιά φορά οδηγούν σε τσακωμούς επειδή μπορεί να είναι πολλά ή δύσκολα . Ύστερα μπορεί να πάει κάποια δραστηριότητα, αγγλικά ή κάποιο άλλο φροντιστήριο και επιστρέφει σπίτι . Αρκετές φορές ο μαθητής/ια δεν έχει τελειώσει τα μαθήματά του και ή προσπαθεί να τα κάνει το βράδυ ή δεν τα κάνει καθόλου με τη δικαιολογία << Ξέχασα >> .

Πηγαίνει για ύπνο και όπως άρχισε τελειώνει τη μέρα του/της με ένα ξερό << Ουφ >> .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου