About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Ανακαλύφθηκε ένας από τους πρώτους δεινόσαυρους της Γης

απο τους ανιχνευτές 3000 

    Το ακούσατε;;;! Βρέθηκε.ένας από τους πρώτους δεινόσαυρους που περπάτησαν στη Γη κρυμμένο στους διαδρόμους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου.Ένα μυστηριώδες δείγμα απολιθώματος, που βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στη συλλογή του μουσείου, πιστεύεται ότι κατά πάσα πιθανότητα

προέρχεται από ένα δεινόσαυρο ο οποίος ευημερούσε περίπου 245 εκατομμύρια χρόνια πριν -10 με 15 εκατομμύρια χρόνια νωρίτερα από κάθε άλλο δείγμα που έχει ανακαλυφθεί. Ο δεινόσαυρος είχε περίπου το μέγεθος ενός σκύλου ράτσας Λαμπραντόρ και η ονομασία που του έχουν δώσει οι ερευνητές είναι Nyasasaurus parringtoni, που προέρχεται από τη λίμνη της νότιας Αφρικής, Νιάσα και το όνομα του επιστήμονα που συνέλεξε το δείγμα σε μια τοποθεσία κοντά στη λίμνη τη δεκαετία του 1930, του Ρεξ Πάρρινγκτον. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το ύψος του Nyasasaurus έφτανε τα 2 με 3 μέτρα –από το κεφάλι έως την ουρά- και ζύγιζε 20 με 60 κιλά.
«Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο δείγμα μοναδικό είναι ότι έχει μεγάλη ιστορία. Ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του 30, εξετάστηκε τη δεκαετία του 50 και τώρα 80 χρόνια μετά φαίνεται ότι είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε μέρος του παζλ»  δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, ο Πολ Μπάρετ του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, υπεύθυνος της μελέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου