About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Μάρτη, η μικρή ελαφίνα

απο τη μαθήτρια του Ε2 Μαρία Π.

 
     Ήταν μια γλυκιά ανοιξιάτικη μέρα τότε που όλα τα ζωάκια του δάσους μαζεύτηκαν γύρω από την ελαφίνα για να καλωσορίσουν το νεογέννητο ελαφάκι της .Η μαμά του το ονόμασε Μάρτη και περήφανη το σύστησε σε όλους. 
    Μόλις το ελαφάκι στάθηκε στα πόδια του ,άρχισε να τρέχει εδώ κι εκεί και να παίζει χαρούμενο με τους φίλους. Όλοι τους ήθελαν να του δείξουν τις ομορφιές του δάσους και να του μάθουν τα μυστικά του. Το καλοκαίρι πέρασε με πολύ παιχνίδι και ξεγνοιασιά. 
    Κι έπειτα ήρθε ο κρύος χειμώνας, που με το χιόνι του σκέπασε ολόκληρο το δάσος. Ο Μάρτη μάθαινε να κρατά ισορροπία άνω στον πάγο και έπαιζε χιονοπόλεμο με τους φίλους του. Μαζί τους ήταν και η Μελίνα, μια όμορφη ελαφίνα στην ηλικία του Μάρτη.       Μια μέρα όμως όλα άλλαξαν όταν στο δάσος ήρθαν κυνηγοί. Τα ζωάκια έτρεχαν τρομαγμένα να κρυφτούν και να γλιτώσουν. Ο Μάρτη φοβόταν πολύ αλλά η μαμά του του έδινε κουράγιο.
_ΤΡΈΞΕ ΌΣΟ ΠΙΟ ΓΡΉΓΟΡΑ ΜΠΟΡΕΊ !! ΠΡΟΣΠΆΘΗΣΕ ΝΑ ΦΤΆΣΕΙ Σ ΣΤΗ ΦΩΛΙΆ ΜΑΣ !!
   Η μαμά ελαφίνα δεν κατάφερε τελικά να ξεφύγει από τους κυνηγούς ,είχε όμως σώσει τη ζωή του Μάρτη.Το ελαφάκι ήταν πολύ λυπημένο και ένιωθε μόνο, παρόλο που όλοι οι φίλοι του ήταν κοντά του.Σε λίγο το πλησίασε ο Μεγάλος Πρίγκιπας του δάσους ,ο πατέρας του.
_ΘΑ ΈΡΘΕΙ Σ ΜΑΖΊ ΜΟΥ, ΜΆΡΤΗ.ΣΤΟ ΈΞΗ Σ ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΩ ΕΓΏ.
    Όταν έφτασε και πάλι η άνοιξη ,το ελαφάκι είχε μεγαλώσει πολύ και είχε μάθει ένα σωρό χρήσιμα πράγματα από τον πατέρα του. Ένα πρωινό συνάντησα στο δάσος τη Μελίνα. Πόσο χάρηκε που την έβλεπε! Είχε κι εκείνη μεγαλώσει και ομορφύνει πολύ.
     Μα εκεί που έπαιζαν με τους φίλους τους, είδαν από μακριά καπνούς και φλόγες. Το δάσος είχε πάρει φωτιά! Τα ζωάκια άρχισαν να τρέχουν αλαφιασμένα, κινδύνευε η ζωή τους!Αποτέλεσμα εικόνας για cartoon fire forest
    Ο Μάρτη μαζί με τον πατέρα του προσπάθησαν να οδηγήσουν  στην αντίπερα όχθη του ποταμού.
_ΓΡΉΓΟΡΑ!!!ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΝΗΣΆΚΙ!!! ΒΙΑΣΤΕΊΤΕ !!!ΜΌΝΟ ΈΤΣΙ ΘΑ ΣΩΘΕΊΤΕ!!! ΤΟΥ Σ ΦΏΝΑΖΕ. Όταν επιτέλους η φωτιά έσβησε, ήταν όλοι ασφαλίσεις χάρη στη γενναιότητα του μικρού ελαφιού. 
   Πέρασε ο καιρός. Μεγαλώνοντας ο Μάρτη έγινε ένα πανέμορφο, περήφανο ελάφι. Διαδέχτηκε μάλιστα και τον πατέρα του ως ο νέος Μεγάλος Πρίγκιπας του δάσους. Όλα τα ζωάκια τον αγαπούσαν και τον σέβονταν .Με τη Μελίνα στο πλευρό του, έζησε για πολλά χρόνια ακόμη κοντά στους αγαπημένους του φίλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου