About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Τα αδέσποτα της γειτονιάς μου!

Από τον μαθητή του Ε4 Θωμά Τσ.
Τα αδέσποτα της γειτονιάς μου είναι αρκετά. Κάθε μέρα καθώς πηγαίνω στο σχολείο βλέπω στον δρόμο αρκετούς σκύλους χωρίς σπίτι. Αυτά τα σκυλιά, τις περισσότερες φορές, υποφέρουν από αρρώστιες οι οποίες κάνουν κακό, τόσο στο ίδιο το σκυλάκι, όσο και στους ανθρώπους.
 Υπάρχει ένα αδέσποτο σκυλάκι που μπαίνει κάθε μέρα μέσα στο σχολείο μας.  Δεν είναι εμβολιασμένο και τα παιδιά το ακουμπάνε, μετά βάζουν τα χέρια τους στο στόμα τους ή πιάνουν το φαγητό τους χωρίς να έχουν πλύνει τα χέρια τους. Όλα τα μικρόβια μπαίνουν στο στόμα τους και μετά στον οργανισμό τους με αποτέλεσμα να τους κάνουν κακό και είναι πολύ επικίνδυνο να πάθουν κάποια σοβαρή αρρώστια.

Για όλα τα προηγούμενα, φταίνε οι άνθρωποι που παίρνουν ένα σκυλάκι και μετά από λίγα χρόνια μπορεί και μήνες, το έχουν βαρεθεί και το αφήνουν στο δρόμο να ζήσει μόνο του.  Τότε αυτό δεν έχει κανέναν να το προσέχει και γίνεται αδέσποτο.
Θα πρέπει όλοι να φροντίσουμε ώστε όταν βλέπουμε ένα αδέσποτο να του δίνουμε έστω λίγο νεράκι και να μην τους φερόμαστε επιθετικά γιατί κι αυτά έχουν ψυχούλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου