About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Δύο συγκάτοικοι κα...οί που ανακυκλώνουν


απο το μαθητή του Στ2 Μάνο Ρ.


(Ένα παραμύθι για την ανακύκλωση)

   Σε μια πόλη την <<Κακούπολη>> ζούσαν 7.000 άνθρωποι και μέσα σε αυτούς ζούσαν δύο συγκάτοικοι. Τον έναν από αυτούς τον έλεγαν Δενανακύκλωση και τον άλλο Μηνανακύκλωση. Και οι δύο μάζευαν πολλά πλαστικά και γυαλιά και δεν τους έφτανε μόνο αυτό, τα πετούσαν κι όπου έβρισκαν. 

   Μία Κυριακή που γινόντουσαν εκλογές είχαν βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος και αντιδήμαρχος .Υποσχέθηκαν στους συμπολίτες τους ότι κανείς πια δεν θα τους έλεγε ότι πρέπει να κάνουν ανακύκλωση.
  Πολλοί ήταν αυτοί που τους ψήφισαν κι έτσι ο Μηνανακύκλωσης έγινε

δήμαρχος και ο Δενανακύκλωσης αντιδήμαρχος. Μόλις εκλέχθηκαν, διέταξαν να μαζευτούν όλοι οι κάδοι ανακύκλωσης και οι πολίτες θα μπορούσαν να πετούν όπου θέλουν τα πλαστικά, τα γυαλιά, τα αλουμίνια και όλα τα άλλα πράγματα που ανακυκλώνονταν. Έτσι, σύντομα η πόλη γέμισε με μπουκάλια, κουτάκια, συσκευές χαλασμένες κι όχι μόνο έχασε την ομορφιά της αλλά είχε αρχίσει να γίνεται και επικίνδυνα βρώμικη.

   Τότε ο Μηνανακύκλωσης πήγε στην γειτονική πόλη που φημιζόταν για την καθαριότητά της και συνάντησε τον δήμαρχο της πόλης αυτής. Τον ρώτησε τι μπορεί να κάνει για να καθαρίσει και να κάνει πιο όμορφη την Κακούπολη. Ο γείτονας δήμαρχος του είπε ότι η μόνη λύση ήταν να αρχίσουν αμέσως να ανακυκλώνουν. Ο Μηνανακύκλωσης κατάλαβε το λάθος του και γυρνώντας στην πόλη του μίλησε στον Δενανακύκλωση. Αποφάσισαν να γεμίσουν γρήγορα την πόλη τους με κάδους ανακύκλωσης, και να πουν στους πολίτες ότι όποιος δεν ανακυκλώνει τιμωρείται.

  Η Κακούπολη άρχισε να αλλάζει προς το καλύτερο και σύντομα οι κάτοικοι ζήτησαν να αλλάξει το όνομα της πόλης τους κι έγινε:

ΑΝΑΚΥΚΛΟΥΠΟΛΗ!!!

2 σχόλια: