About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

''Give''

Aπό τη μαθήτρια του ΣΤ1, Ιωάννα Μ.

Κάθε πρωί η ίδια ιστορία «μαμά τι θα φορέσω σήμερα;»

Πόσοι από μας δεν έχουμε σταθεί μπροστά σε μια γεμάτη ντουλάπα χωρίς να έχουμε «τίποτα» να φορέσουμε; Πόσες φορές δεν έχουμε τσακωθεί για ρούχα που δεν μας πάνε ή δεν μας αρέσουν και η μαμά επιμείνει να τα φορέσουμε; Πόσες φορές δεν σπρώξαμε αθώα ένα μπλουζάκι λίγο πιο μέσα στην ντουλάπα για να μην το βρει η μαμά και μας το φορέσει;
Πόσες φορές δεν είπαμε: άστο στην ντουλάπα ίσως χρειαστεί να το φορέσω κάποια στιγμή, ή είναι το αγαπημένο μου ρούχο γιατί το φόρεσα σε κάποια γιορτή και τελικά παραμένει για χρόνια στην ντουλάπα αφόρετο; Πρόσφατα και λόγω καιρού αναγκαστήκαμε να φτιάξουμε τις ντουλάπες στο σπίτι μας και να αλλάξουμε τα εποχικά ρούχα.. δε φαντάζεστε τι θησαυρούς βρήκαμε !!! 

…αν και σεις αντιμετωπίζετε τα ίδια «προβλήματα» σας έχω τη λύση!!!! 

Υπάρχει ένα γκρουπ που λέγετε GIVE για όλους όσους θέλουν να προσφέρουν με το δικό τους τρόπο! Τι εννοώ; Εκεί μπορείτε να χαρίσετε ότι δε χρειάζεστε πια, όπως ρούχα, παιχνίδια, βιβλία ή ότι άλλο σας έρθει στο μυαλό, που ίσως σε εσάς να μη χρησιμεύει πια, αλλά που μπορεί να φανεί χρήσιμο σε κάποιον άλλο και να του προσφέρει χαρά!! 
Σήμερα υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν «καλά» και πρόχειρα ρούχα, ανοιξιάτικα ή χειμωνιάτικα… παπούτσια που να ταιριάζουν ανάλογα με το ντύσιμο... Ξέρετε πόσα χαμογέλα και ζεστασιά θα σκορπίσετε με μια καλή σας πράξη;

Το δικό σας ρούχο το φορεμένο θα είναι για κάποιο παιδί πολυτέλεια… ψάξτε στη γειτονιά σας, στους φίλους, συγγενείς σας, στην εκκλησία ή ρωτήστε και μάθετε αν κάποιο παιδί έχει περισσότερη ανάγκη. 

Έτσι και σεις θα έχετε μια καθαρή ντουλάπα με ότι σας χρειάζεται και σας αρέσει πραγματικά, αλλά κυρίως πολλά παιδάκια που δυστυχούν θα σας ευγνωμονούν για καιρό! 











2 σχόλια: