About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Οι αρχαιολόγοι ανοίγουν τις πόρτες μουσείων και μνημείων

από τους μαθητές του ΣΤ1, Γιώργο Γ. και Σοφία Κ.

Τις πόρτες μουσείων, μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, γραφείων και σχεδιαστηρίων, ανοίγουν την Κυριακή 20 και τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013 οι αρχαιολόγοι και οι άλλοι εργαζόμενοι του πολιτισμού.
Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επιτυχημένης πρωτοβουλίας του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, που ξεκίνησε πέρσι και αφορά την καθιέρωση της 21ης Οκτωβρίου, ως ημέρας δράσης για την προβολή του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα που συνδέονται με τη φροντίδα και την ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα δράσης διαρθρώνεται για τις δύο αυτές μέρες ως εξής, με τη σημείωση ότι η είσοδος για όσους μετέχουν στις παρακάτω εκδηλώσεις είναι δωρεάν:
Κρήτη
ΚΓ’ ΕΠΚΑ, 13Η ΕΒΑ, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.
Δευτέρα 21 Οκτωβρίου
• Ώρα 11.00, ξενάγηση από τους αρχαιολόγους και μηχανικούς της ΚΓ ΕΠΚΑ & της Επιστημονικής Επιτροπής Κνωσού στο μινωικό ανάκτορο Κνωσού με σκοπό την προβολή του μνημείου και του έργου συντήρησης & αποκατάστασης που εκτελείται από το ΥΠ.Π.ΟΑ. (Η ξενάγηση θα γίνει στα ελληνικά).
• Ώρα 19.30, θα πραγματοποιηθούν οι προβολές αρχαιολογικών ντοκιμαντέρ στον Κοινωνικό Χώρο Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, Μονής Αγκαράθου 9 (πίσω από τον Αγ. Δημήτριο).

Πληροφορίες: 2810- 226470, 2810-28839, 2810- 279000.

1 σχόλιο: