About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

31 Οκτωβρίου: Παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης

Aπό τις μαθήτριες του ΣΤ1,  Μιχαέλα Χ. και Ράνια Κ.
Από το 1924 η 31η Οκτωβρίου κάθε χρόνου, γιορτάζεται η μέρα της αποταμίευσης ως ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων στο Μιλάνο.
Διαβάστε το παρακάτω παραμύθι του Ταφ - Ταφ για την αποταμίευση:

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας κουμπαράς που ζούσε σε ένα σκουπιδότοπο. Κάποιος τον είχε πετάξει εκεί. Ήταν μέσα στις λάσπες και στα σκουπίδια. Πεινούσε πολύ, γουργούριζε η κοιλιά του. Έψαχνε να βρει κανένα «λεφτό» να φάει, αλλά στα σκουπίδια δεν υπάρχουν λεφτά!!! Ήταν πολύ στενοχωρημένος και πολύ βρόμικος και δεν του άρεσε καθόλου που έμενε εκεί. Ώσπου ξαφνικά μία ημέρα κάποιος πήγε να πετάξει σκουπίδια και «έπεσε» πάνω στον κουμπαρά. Λυπήθηκε πολύ που τον είδε έτσι εκεί και αποφάσισε να τον πάρει. Τον πήρε στο σπίτι του, τον έπλυνε, τον καθάρισε με καθαρές πετσέτες και τον έβαψε με ένα πολύ ωραίο κίτρινο χρώμα!!. Ο κουμπαράς τώρα γυάλιζε ολόκληρος. Ήταν ο πιο όμορφος κουμπαράς του κόσμου και γι’ αυτό το λόγο  αποφάσισε να τον πάρει μαζί του και να του δώσει ένα όνομα. Τον ονόμασε Ταφ- Ταφ! Από τότε δεν έχει ξαναπεινάσει και η κοιλιά του είναι γεμάτη πάντα με χρήματα, γιατί όλα τα παιδάκια έχουν στο σπίτι τους τον δικό τους Ταφ- Ταφ!!!!
Μήπως ήρθε η μέρα να αποκτήσετε και 'σείς τον δικό σας Ταφ - Ταφ; Γιατί όπως λένε και οι σοφές παροιμίες: ''Φασούλι, το φασούλι, γεμίζει το σακούλι'' και ''μάζευε και ας είν' και ρώγες''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου