About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Συνέντευξη για το Κοινωνικό Ιατρείο

Από τις μαθήτριες του ΣΤ1, Ζωή Π., Μυρτώ Β. και Μαρία Μ.

Αξίζει να διαβάσετε αυτό το άρθρο, γιατί στους δύσκολους
καιρούς που περνάει η χώρα μας υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ που παλεύουν για να απαλύνουν τον πόνο συνανθρώπων μας που έχουν βρεθεί σε δύσκολη οικονομική θέση. 
Πήραμε συνέντευξη από την κυρία Ελένη Παπαμακαρίου, μέλος του κοινωνικού Ιατρείου στο Ρέθυμνο. Οι ερωτήσεις που της κάναμε είναι οι εξής:
1.Τι είναι το Κοινωνικό Ιατρείο; 
Κοινωνικό Ιατρείο είναι μια εθελοντική προσπάθεια πολλών ανθρώπων (γιατροί ,φαρμακοποιοί, κοινωνικοί λειτουργοί και άλλοι εθελοντές που προσπαθούν με αγάπη σε αυτό που κάνουν, να βοηθήσουν ανθρώπους ανασφάλιστους. Ανασφάλιστοι είναι οι άνθρωποι που δεν έχουν πρόσβαση στο Ελληνικό σύστημα υγείας. 

2. Ποιος ήταν ο λόγος να φτιαχτεί ένα Κοινωνικό Ιατρείο; Ποιοι απευθύνονται σε αυτό; 
Στην αρχή το Κοινωνικό Ιατρείο δημιουργήθηκε για τους ανθρώπους που είχαν έρθει από άλλες χώρες (μετανάστες) και δεν είχαν πρόσβαση σε νοσοκομεία. Τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κρίση που υπάρχει στην χώρα μας όλο και περισσότεροι Έλληνες έρχονται σε εμάς και ζητούν τη βοήθεια μας. 
3.Τι σας λένε οι ασθενείς όταν έρχονται στο Ιατρείο; 
Οι μετανάστες δεν μιλούν γιατί δεν ξέρουν τη γλώσσα και είναι φοβισμένοι και εμείς προσπαθούμε να του κάνουμε να νιώσουν άνετα για να μπορέσουμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημά τους. Οι Έλληνες που ζητούν τη βοήθεια μας για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μας λένε ότι εκτιμούν πολύ τη δουλειά μας. 
4.Που βρίσκετε τα χρήματα για τα φάρμακα; 
Τα χρήματα προέρχονται από δωρητές . Επίσης ζητάμε φάρμακα με αγγελίες στις εφημερίδες από ανθρώπους που δεν τα χρειάζονται, παιδιά μαζεύουν φάρμακα από τον παππού και τη γιαγιά τους και μας τα φέρνουν. 
5.Ποιοι βοηθούν το έργο σας; 
Μας στηρίζουν οι Ρεθυμνιώτες, απλοί άνθρωποι, σύλλογοι γονέων, ο δήμος, η περιφέρεια. 
6. Σας αρέσει αυτό που κάνετε; 
Αυτό που κάνουμε μας αρέσει γιατί το επιλέξαμε εθελοντικά και θέλουμε να βοηθήσουμε αυτούς που μας έχουν ανάγκη γιατί αν βρισκόμουν κι εγώ στην ανάλογη θέση θα χρειαζόμουν και εγώ την ίδια βοήθεια!

Ηράκλειο 25/10/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου