About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Ατμοσφαιρική ρύπανση

Από τις μαθήτριες του ΣΤ1, Αντονέτα Τ., Μαίρη Ε. και Χαρά Α.

Διαβάστε το παρακάτω άρθρο που αναφέρεται στη ρύπανση που προκαλούμε εμείς οι άνθρωποι στο περιβάλλον και ειδικά στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας!

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ. 
Ατμοσφαιρική ρύπανση είναι η ρύπανση της ατμόσφαιρας, δηλαδή η προσθήκη ουσιών (ρύπων) στην ατμόσφαιρα που υπό φυσιολογικές συνθήκες δε θα υπήρχαν. Στη σύγχρονη εποχή, συχνά η ρύπανση είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας.
Συνέπειες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης: 
Η ρύπανση της ατμόσφαιρας αποτελεί σοβαρό υγειονομικό, περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα, γιατί τα αέρια που τη ρυπαίνουν, όπως το διοξείδιο του άνθρακα, έχουν σοβαρές συνέπειες, όπως την υπερθέρμανση της γης, αναπνευστικά προβλήματα και άλλα προβλήματα υγείας. Η τρύπα του όζοντος προκλήθηκε από τη χρήση απαγορευμένων χημικών ενώσεων που χρησιμοποιούνταν στην ψυκτική και τα σπρέι. 
ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ 
Η ρύπανση του αέρα έχει επιπτώσεις στη βλάστηση, στο κλίμα, στα κτίρια, στα μνημεία και στην υγεία των ανθρώπων. Είναι επομένως αναγκαίο να αντιμετωπιστεί η ρύπανση του αέρα και γι’ αυτό το σκοπό απαιτείται η λήψη συγκεκριμένων μέτρων. Ενδεικτικά προτείνονται τα παρακάτω: 
α. Να βελτιωθεί η ποιότητα των καυσίμων. 
β. Να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά καύσιμα όπως το υδρογόνο, η αιθανόλη κ.ά. 
γ. Να γίνεται έλεγχος καυσαερίων και ειδικά των εκπομπών τους στα αυτοκίνητα και τις βιομηχανίες. 
δ. Να αξιοποιηθεί η τεχνολογία αντιρρύπανσης . 


πηγές:   wikipedia
            http://ebooks.edu.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου