About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού στα σχολεία

 απο τη μαθήτρια του Στ2 Νανά Κ.

  Τα σχολεία ανοίξανε αλλά με μέτρα. Αυτά τα μέτρα δεν είναι τόσο βολικά αλλά αυτά μάλλον θα μας προστατευόσουν από τον κορωνοϊό  

    Τα μέτρα είναι τα εξής…

   Φοράμε μάσκες στο μάθημα όπως και στα διαλείμματα. Αυτό είναι ένα μέτρο που τα περισσότερα παιδιά συμπεριλαμβανόμενου και έμενα το βρίσκουν πολύ ενοχλητικό και δεν έχουν άδικο. Είναι όμως ένα βασικό μετρό που θα μας εξασφαλίσει πως δεν θα κολλήσουμε.

   Οι αποστάσεις 2 μέτρων είναι ένα μέτρο το οποίο δύσκολα εφαρμόζεται στα σχολεία. Αν εφαρμοστεί πρέπει να είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά μετρά γιατί αυτόματα δεν μπορείς να παίξεις διάφορα παιχνίδια καθώς και να μιλήσεις με τους φίλους σου μιας και στον χώρο της άυλης έχει πολλή φασαρία .

   Το να μην ανταλλάζεις πράγματα με τους συμμαθητές σου είναι ένα ακόμα μέτρο. Είναι ενοχλητικό γιατί με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές δεν μπορούν να ανταλλάζουν  φαγητά  ή  να δανείζονται μολύβια από τους άλλους  και αλλά πράγματα που κάναμε παλιά και τώρα πια όχι.

   Τα χωριστά διαλείμματα είναι ένα μέτρο με σκοπό αν γίνει κάτι σε μια τάξη να μείνει στην τάξη. Άρα όποιος έπαιζε με παιδί από άλλη τάξη μάλλον πρέπει να κάνει νέες φίλιες.

   Το να σχολάει η κάθε τάξη από διαφορετική πύλη διαφορετικές ώρες είναι ένα μετρό για τον συνωστισμό μιας και αν σχολάμε  όλοι μαζί  την ίδια ώρα από την ίδια πύλη θα μαζευόντουσαν από έξω πάνω από 500 άτομα.

    Όλα αυτά είναι κάποιοι μετρά για να μειωθεί η διασπορά του κορωνοϊου  . Μπορεί να είναι όλα τους πολύ ενοχλητικά αλλά  θα μας σώσουν από την πανδημία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου