About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Μπαλέτο! Διδάσκει πειθαρχία και δομεί το σώμα του παιδιού...

από τις μαθήτριες Στ2 Νικολέτα Γ. και Μπαγιαμε Π.
    
    Το μπαλέτο  νομίζουμε οτι είναι κάτι πολύ ωραίο και χρήσιμο για παιδιά. Ας μάθουμε γι'αυτό.
  Μπαλέτο! Χάρη, κίνηση, ευλιγισία... Είναι πολύ σημαντικό το μικρό σου να μάθει να γυμνάζεται από νωρίς. Συμβάλλει σημαντικά στη διαμόρφωση ενός ωραίου σώματος, αλλά και ενός ωραίου μυαλού. Το μπαλέτο είναι ένας τρόπος έκφρασης, εκτόνωσης και σωματικής άσκησης. Είναι μια μορφή τέχνης που


καλλιεργεί πνευματικά και σωματικά όσους κάνουν και θέλουν να ακολουθήσουν μαθήματα μπαλέτου. Η σχέση της κίνησης με την κλασική μουσική είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό γιατί εξασκεί το ρυθμό, την μουσικότητα, είναι προσωπική έκφραση, εμπνέει και καλλιεργεί το πνεύμα" 
  Είναι μια τέχνη που γίνεται ομαδικά οπότε τα παιδιά μαθαίνουν από μικρή ηλικία να πειθαρχούν, μαθαίνουν να συγκεντρώνονται γιατί πρέπει να τελειοποιήσουν κάποιες κινήσεις, μαθαίνουν να έχουν εναρμονισμένες και ελεγχόμενες κινήσεις, μαθαίνουν να δουλεύουν σε groups και βοηθάει πολύ το σώμα και την στάση του πως να στέκονται.    
Θετικά του μπαλέτου:
-Είναι μια μορφή τέχνης
-Είναι κάτι που μπορεί το παιδί να κρατήσει από πολύ μικρή ηλικία και να το κάνει και όταν μεγαλώσει. Ας πούμε όταν βρίσκονται στα δύσκολα χρόνια της εφηβείας είναι μια δραστηριότητα που αν το αγαπάνε δεν θα είναι συνέχεια δεξιά και αριστερά.
-Είναι η πειθαρχία
-Είναι η ομαδικότητα
-Είναι η δημιουργικότητα
   Βοηθάει το σώμα γιατί γυμνάζει όλους τους μυς. Αργότερα συνδυάζεται και με pilates γιατί πάρα πολλές χορεύτριες ή παιδιά που είναι σε επαγγελματικά επίπεδα κάνουν και pilates μαζί για ενδυνάμωση.
Καλλιεργεί το πνεύμα, την κουλτούρα του παιδιού και τον συναισθηματικό του κόσμο αφού είναι ένας τρόπος έκφρασης.
πηγή

TL!FE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου