About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Ψηφιακό γλειφιτζούρι » επιτρέπει την προσομοίωση της γεύσης με… μηδέν θερμίδες!!

(απο τις μαθήτριες του Στ1 Σταυρούλα Ρ. και Χαρά Ε.)
     
   Ορίστε ένας έξυπνος τρόπος για να ευχαριστιέστε τις αγαπημένες σας γλυκιές λιχουδιές χωρίς να παχαίνετε ...
   Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν να δοκιμάζατε όλα τα παγωτά και τις λιχουδιές που θέλετε, χωρίς όμως να «φορτώνεστε» με τις θερμίδες τους; Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό. Κι όμως, ερευνητές από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης, δημιούργησαν ένα «ψηφιακό γλειφιτζούρι», που επιτρέπει στους χρήστες να


προσομοιώνουν τη γεύση, χωρίς όμως να λαμβάνουν καθόλου θερμίδες.
  Αν και ακούγεται περίπλοκο, η τεχνολογία πίσω από αυτό, είναι πραγματικά αρκετά απλή, σύμφωνα με τον μελετητή μηχανικό Nimesha Ranasinghe που πρωτοστάτησε στις εργασίες για τη δημιουργία του εν λόγω προϊόντος.  


   Μικρές αλλαγές στη δόνηση και τη θερμοκρασία, παράγουν γλυκιά, αλμυρή, ξινή και πικρή γεύση στη γλώσσα των χρηστών. Ο στόχος είναι η δημιουργία γεύσεων που διατίθενται μέσω smartphones ή της τηλεόρασης και που θα μπορούσαν να επιτρέπουν στους χρήστες να μοιράζονται το δείπνο τους με τους αγαπημένους χαρακτήρες της ταινίας τους ή να δοκιμάζουν ένα προϊόν πριν το αγοράσουν! Πάντως, το iPhone δεν έχει μετατραπεί ακόμη σε τέτοια συσκευή.
   Οι ερευνητές εξακολουθούν να εργάζονται στο πώς να παράγουν σύνθετες γεύσεις και να αναπτύσσουν όλα τα σημαντικά χαρακτηριστικά και αρώματα, προκειμένου να ξεγελάσουν τον εγκέφαλο να πιστέψει ότι πρόκειται για κάτι πραγματικό.

Πηγή: http://www.clickatlife.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου