About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

TAE-KWON-DO

απο τις μαθήτριες  του Στ1 Ιφιγένεια Κ.  και Ειρήνη Κ.

   Πάω TAE-KWON-DO εδώ και λίγο καιρό και μου αρέσει τόσο πολύ που αποφάσισα να μάθω γι αυτό το άθλημα .Όταν διάβασα αυτό το κείμενο αποφάσισα να το μοιραστώ μαζί σας.
  Το ΤΑΕ KWON DO (TKD) είναι μια αρχαία πολεμική τέχνη που αναπτύχτηκε στη Κορέα πριν 2000 χρόνια περίπου.
Ξεκίνησε σαν στρατιωτική τέχνη στην Κορέα και κατέληξε 


να είναι σήμερα ένα από τα πιο δημοφιλή σπορ πολεμικών τεχνών στον κόσμο. Ακριβώς επειδή δεν αποβλέπει μόνο στην αυτοάμυνα, αλλά γυμνάζει και ξεκουράζει τον πολυάσχολο σύγχρονο άνθρωπο θεωρείτε μια από τις πιο κατάλληλες ασκήσεις για μια σωστή σωματική και ψυχική διάπλαση.
   Το TKD είναι τεχνικές άμυνας και επίθεσης με πολλούς συνδυασμούς κτυπημάτων χρησιμοποιώντας τα πόδια και τα χέρια με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κινητικότητα.
   Το TKD είναι ένας τρόπος ζωής, αν και εχει εισαχθει πρόσφατα στο δυτικό κόσμο είναι επί αιώνες ένα ολοκληρωμένο κομμάτι της Κορεάτικης κοινωνίας. Δεν είναι μόνο ένα σπουδαίο κομμάτι της Κορεάτικης μόρφωσης και κληρονομίας, αλλά είναι ακόμη μια πολεμική τέχνη που εφαρμόζεται σε όλη την Κορέα στα στρατιωτικά γυμνάσια, στα σχολεία και σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και Πανεπιστήμια.
   Μεταφρασμένο κυριολεκτικά TAE KWON DO σημαίνει TAE (πόδι) είναι ο προσδιορισμός για όλες τις τεχνικές με τα πόδια, KWON (χέρι) είναι ο προσδιορισμός για όλες τις τεχνικές με τα χέρια, DO (μυαλό) ο δρόμος και ο τρόπος με τον oποιο κάποιος μπορεί να πορευτεί στη ζωή του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου