About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Μπέιζμπολ


από τον μαθητή "Μανώλη Γ" 

  Το μπέιζμπολ  είναι καθαρά ένα ομαδικό άθλημα, το οποίο παίζεται από ομάδες των εννέα παικτών.
Τη δεκαετία του 1830 στις Η.Π.Α. υπήρξαν αναφορές για μια ποικιλία παιχνιδιών με ρόπαλο και μπάλα που χαρακτηρίστηκαν σαν πρώιμες μορφές του μπέιζμπολ. Αυτά τα παιχνίδια συχνά αναφέρονται σε τοπικό επίπεδο. αλλά και άλλα ονόματα όπως "round-ball" και "base-ball" χρησιμοποιήθηκαν επίσης. Σε μια επιστολή για το περιοδικό Sporting  Life για έναν αγώνα  το 1838 παρουσιάζονται πολλές ομοιότητες με το σύγχρονο μπέιζμπολ. 

Η παλιότερη ευρέως αποδεκτή ιστορία όπου ο Άμπνερ Ντούμπλεντέι(Abner Doubleday) εφεύρε το μπέιζμπολ  στη Νέα Υόρκη(New York), το 1839 έχει οριστικά απορριφθεί από τους αθλητικούς ιστορικούς. 
Το 1984 και το 1988 συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα των Ολυμπιάδων ως άθλημα υπό δοκιμή και τελικά έγινε επίσημο ολυμπιακό άθλημα από το 1992 στη Βαρκελώνη ως το 2004. Όμως, αποφασίστηκε να αφαιρεθεί και πάλι από τους αγώνες το 2012, όπως και το συγγενικό γυναικείο σόφτμπολ(softball).

Εγώ πάντως πιστεύω πως είναι  πολύ ωραίο άθλημα αλλά δεν μ’αρεσει  το
τι είναι αμερικάνικο παιχνίδι  και ΟΧΙ ελληνικό.
Επίσης θέλω να αναφέρω ότι εγώ με τον ξάδερφό μου και τον αδερφό μου παίζουμε όποτε έχει καλό καιρό(συνήθως μέχρι στις 9 ακριβώς).
Πηγή: wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου