About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Πώς να ρίξεις τον πυρετό χωρίς φάρμακα! ! !

από το "αχτύπητο δίδυμο"


  Να  και  κάτι  που  δεν  ξέραμε…….
Οι περισσότεροι από εμάς μόλις κάποιο μέλος της οικογένειας μας έχει πυρετό του δίνουμε αμέσως αντιπυρετικό.Να μερικοί τρόποι για να αποφύγετε τα αντιπυρετικά…
1.    Όταν το παιδί εμφανίσει θερμοκρασία πάνω από 38 βαθμούς Κελσίου το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι

να του αφαιρέσεις τα ρούχα. Όχι απλά να τα μειώσεις αλλά να γδύσεις εντελώς το παιδί. Στα βρέφη αφήνεις μόνο την πάνα για να μην λερώσουν και στα μεγαλύτερα το βρακάκι για να μην ντρέπονται.
2. Μείωσε τη θερμοκρασία του χώρου στους 18-20 βαθμούς Κελσίου. Μείωσε ή κλείσε το καλοριφέρ.
3. Άνοιγε κάθε τόσο ένα παράθυρο ώστε να ανανεώνεται το οξυγόνο αλλά και να δροσίζεται ο χώρος που βρίσκεται το παιδί.
4. Σε περιπτώσεις που κάνει πολλή ζέστη ανάβουμε έναν ανεμιστήρα και τον ρίχνουμε προς τον τοίχο ώστε καθώς κυκλοφορεί ο αέρας να παίρνει τη θερμοκρασία του χώρου.
5.Παίρνουμε πετσετούλα βαμβακερή ή πανάκια, τα βρέχουμε με νερό της βρύσης ελαφρώς δροσερό και δροσίζουμε το παιδί στο μέτωπο, τα χέρια, στα πόδια, στον κορμό.
6. Βρέχουμε το τριχωτό του κεφαλιού και δεν το στεγνώνουμε. Καθώς το νερό εξατμίζεται, παίρνει και τη θερμότητα από το παιδί.
7.  Αφήνουμε το παιδί να κυκλοφορεί ξυπόλητο, δηλαδή χωρίς κάλτσες. Είναι και αυτό ένα φυσικό αντιπυρετικό, καθώς από τις πατούσες φεύγει η ζέστη προς το πιο κρύο πάτωμα.
8.  Αν με όλα η θερμοκρασία δεν πέσει σε ικανοποιητικά επίπεδα, τότε του κάνουμε ένα ολόσωμο μπάνιο, ντους με τρεχούμενο νερό από χλιαρό προς δροσερό μέχρι εκεί που αντέχει το παιδί. Το ντους μπορεί να διαρκέσει 5-15 λεπτά.Μαζεύουμε τα πολλά νερά από το σώμα του και το αφήνουμε να στεγνώσει μόνο του.
9. Του δίνουμε να πιει άφθονα υγρά για να αναπληρώσουμε αυτά που χάνει με τον πυρετό, όπως: νερό, χυμούς, γάλα. 
10. Δεν ξεχνάμε τον παιδίατρό του. Κάθε πυρετός είναι μόνο ένασύμπτωμα μιας γενικότερης αρρώστιας.Γι' αυτό επικοινωνούμε μαζί του ώστε να σας δώσει τις συμβουλέςτου.
   Εμείς πάντως τώρα που τα μάθαμε αυτά πιστεύουμε ότι δεν χρειάζομαιστε πια αντιπυρετικά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου