About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος, 27 Ιανουαρίου

από τους ''ενημερωτάκηδες''

    Στις είκοσι επτά Ιανουαρίου είναι η Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος. Με τον όρο ολοκαύτωμα περιγράφεται ο συστηματικός διωγμός, με την υποκίνηση του κράτους, διαφόρων εθνικών, θρησκευτικών και πολιτικών ομάδων, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου πολέμου (1939-1945) από την Ναζιστική Γερμανία και τους συνεργάτες της. Οι Ναζί,




χρησιμοποιούσαν πολύ άγριες μεθόδους, για να σκοτώσουν αυτές τις ομάδες. Οι Εβραίοι της Ευρώπης ήταν τα κυρίως θύματα του Ολοκαυτώματος, αφού από τα συνολικά έντεκα εκατομμύρια θύματα, τα έξι εκατομμύρια ήταν Εβραίοι.
Αυτή ήταν μία από τις πιο μαύρες σελίδες της ανθρώπινης Ιστορίας. Από το 1945, δεν έχει ξαναγίνει τίποτα τόσο τραγικό στην Ευρώπη. Ακόμη και σε αυτή την κρίση που περνάει τώρα η Ευρώπη, δεν έχει καταφύγει, ακόμα, στον πόλεμο και προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα της με τη συζήτηση. Ας μην ξεχνάμε ότι για τον ίδιο λόγο, πήρε το 2012 νόμπελ ειρήνης.
Ελπίζω όλοι οι λαοί να χρησιμοποιούν τη συζήτηση για να λύνουν τις διαφορές τους και να μην καταφεύγουν στον πόλεμο και τη βία. Ελπίζω ο διάλογος και η ειρήνη να αντικαταστήσουν τον πόλεμο και την βία. Αυτός θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τα θύματα του Ολοκαυτώματος.


πηγή:http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%8D%CF%84%CF%89%CE%BC%CE%B1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου