About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Σταφίδες, μια καλή τροφή για τα παιδιά

απο τα απίθανα πληκτρολόγια

   Πριν από λίγο καιρό άρχισα να τρώω σταφίδες, και φαντάστηκα δεν θα έχουν πολλές ιδιότητες, αλλά ανακάλυψα ότι έχουν, και μάλιστα πολλές! Αυτά είναι μερικά από τα χιλιάδες πλεονεκτήματα της σταφίδας! Διαβάστε, καλό θα ήταν πιστεύω να τρώτε μια χούφτα σταφίδες την ημέρα.
Η σπουδαιότητα της σταφίδας

ως εμπορικό προϊόν φαίνεται πως έχει ρίζες από την αρχαιότητα, όπου χρησιμοποιούνταν ως μέσο ανταλλαγής για την αγορά ενός σκλάβου, καθώς επίσης, προσφερόταν ως επιβράβευση και ως θεραπεία σε διάφορες ασθένειες. Η σταφίδα δεν είναι παρά η αποξηραμένη μορφή του σταφυλιού, και αν και συχνά συγκαταλέγεται στους ξηρούς καρπούς, ωστόσο ανήκει στην κατηγορία των φρούτων. Η θετική τους δράση στην υγεία μας, είναι μεγάλη αντιοξειδωτικές ουσίες
όπως και το τσάι, φυτικές ίνες, κάλιο και βιταμίνη Α και σίδηρο.
Είδατε λοιπόν μια χούφτα από σταφίδες τι ''κρύβει''. Πραγματικός θησαυρός η σταφίδες! Κάνει ότι κάνει και το τσάι και οι φακές και πολλά άλλα όσπρια μαζί. Αυτό όμως δεν θα πει ότι πρέπει να καταναλώνετε πολλές σταφίδες, γιατί η υπερκατανάλωση είναι κακή. Δυο χούφτες σταφίδες την ημέρα, τον γιατρό τον κάνουν πέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου