About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Η Γ' τάξη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Από τους μαθητές του Γ4  Μάνο,  Αγαθάγγελο, Φάνη, Γιώργο

Την Τρίτη 6 Μαρτίου πήγαμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Στην αρχή όταν μπήκαμε είδαμε πολλά αγγεία και ενθουσιαστήκαμε. Αργότερα μια υπάλληλος μας έδωσε ένα tablet και παίξαμε διαδραστικά παιχνίδια. Με το tablet στα χέρια γυρίσαμε όλες σχεδόν τις προθήκες του μουσείου ακολουθώντας τα παιχνίδια που είχε το tablet. Έπειτα ανεβήκαμε στον όροφο, εκεί υπήρχαν πολλές τοιχογραφίες. Στη συνέχεια βγήκαμε στο προαύλιο, κάναμε διάλειμμα και φάγαμε το δεκατιανό μας.
Έπειτα μας οδήγησαν σε ένα άλλο δωμάτιο με τεράστια επιτραπέζια tablet όπου ασχοληθήκαμε ξανά με παιχνίδια από το μινωικό πολιτισμό. Μας άρεσε πολύ.



Από τις μαθήτριες του Γ4  Τζωρτζίνα, Αρετή, Ιωάννα

Στην επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο μας έδωσαν ανά δύο παιδιά ένα tablet  και προσπαθούσαμε να απαντήσουμε σε ερωτήσεις και παιχνίδια με τους Μινωίτες.  Έπρεπε να  κοιτάμε προσεκτικά τις προθήκες του μουσείου για να  απαντήσουμε ό,τι μας ρωτούσε το  tablet  Έπειτα πήγαμε σε άλλη αίθουσα με τεράστια επιτραπέζια tablet. Ήταν μια ωραία εμπειρία.

Από τις μαθήτριες του Γ4 Ανθή και Φαίδρα


Την Τρίτη 6 Μαρτίου πήγαμε  εκπαιδευτική εκδρομή στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Θέλαμε να μάθουμε περισσότερα πράγματα για τους αρχαίους Μινωίτες  και τον Μινωικό Πολιτισμό. Κάθε ομάδα δύο παιδιών, είχε  ένα tablet και έπρεπε να λύσει γρίφους για να προχωρήσει στην επόμενη προθήκη.  Στην αυλή του Μουσείου φάγαμε το κολατσιό μας και  έπειτα παίξαμε σε άλλους μεγάλους επιτραπέζιους υπολογιστές.  Μάθαμε πολλά πράγματα και θα θέλαμε να ξαναπάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου