About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Παλιά διάσημη με τους Ναζί!!!


  απο τους μαθητές του Στ1 Αντώνη Α. και Γιάννη Α.


  Σήμερα μάθαμε για την διάσημη Κόκο Σανέλ στα Γαλλικά. Αλλά δείτε κάτι για αυτή που κανείς δεν ήξερε ως τώρα.Διαβάστε παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες.
  Αποδείξεις ότι η μεγαλύτερη ίσως μορφή στον χώρο της μόδας, η Κοκό Σανέλ, ήταν πράκτορας των Ναζί στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, φέρνει γάλλος ιστορικός σε ντοκιμαντέρ με τίτλο "L’Ombre d’un Doute", δηλαδή "Η Σκιά μίας Υποψίας", που προβλήθηκε στο France 3.


   Ο ιστορικός Φρανκ Φεράν δήλωσε ότι έγγραφα που βρήκε στα αρχεία του γαλλικού υπουργείου Άμυνας, έδειξαν πως η Κοκό Σανέλ εργαζόταν απευθείας για την γερμανικήστρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών.
   Σύμφωνα με ρεπορτάζ του France 24, η ερωτική σχέση της με τον ανώτατο αξιωματούχο της Γκεστάπο, Φον Ντινκλάγκε, ήταν γνωστή εδώ και χρόνια, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που η γαλλική τηλεόραση μεταδίδει πληροφορίες ότι συνεργάστηκε με τους εχθρούς της Γαλλίας. Κωδικό όνομα της Σανέλ ήταν το "Westminster", μια αναφορά στην σχέση της με τον Δούκα του Γουεστμίνστερ τη δεκαετία του 20, ενώ στη γερμανική υπηρεσία είχε τον αριθμό "F-7124".
    Επίσης, το ντοκιμαντέρ υποστηρίζει πως η Σανέλ χρησιμοποίησε την επιρροή της με τους κατακτητές για να πάρει πίσω από την εβραϊκή οικογένεια Βερτχάιμερ, την επιχείρηση των αρωμάτων που τους είχε πουλήσει, αλλά απέτυχε γιατί η οι Βερτχάιμερ την είχαν στο μεταξύ πουλήσει σε μη Εβραίους.



ΠΗΓΗ :www.Nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου