About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Κριστιάνο Ρονάλντο

από τις μαθήτριες του ΣΤ’1 Ιωάννα Κ. και Αριάδνη Κ .

     Σήμερα σκέφτηκαμε να σας γράψουμε για ένα γνωστό ποδοσφαιριστή .Ξέρατε ότι το κανονικό όνομα του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro. Εμείς όχι και διαβάστε  και περισσότερες πληροφορίες.
  Ο Ρονάλντο έχει στην κατοχή του δύο Χρυσές μπάλες , μια το 2008, και μια το 2013, όπου και άλλαξε η ονομασία της σε χρυσή μπάλα φίφα.  Γεννήθηκε στις 


5 Φεβρουαρίου1985, στο Σάντο Αντόνιο, σε μια φτωχική γειτονιά του Φουντσάλ, στο νησί του Ατλαντικού Μ αδέρα , που ανήκει στην Πορτογαλία. Ο Ρονάλντο, σε εκείνο το νησάκι, που έπαιζε από μικρός ποδόσφαιρο ήταν πάντα ο καλύτερος, ενώ συνήθιζε να παίζει με μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά. Οκτώ ετών, πήγε στην Αντορίνια, μια ερασιτεχνική ομάδα. Ύστερα από δύο χρόνια πήγε στη Νασιονάλ, η οποία ήταν η μεγάλη ομάδα του νησιού, από τότε άρχισε να γίνεται γνωστός. Ήταν μόλις δεκαπέντε ετών, και τον απέκτησε η Σπόρτινγκ,Λισαβονας. Ο Ρονάλντο έχει κάνει μεγάλες δωρεές σε σχολεία Παλαιστίνιων ενώ έχει δώσει, επίσης, 3 εκατομμύρια ευρώ σε αφρικανικές χώρες, οι άνθρωποι των οποίων λιμοκτονούν.

ΠΗΓΗ: http://el.wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου