About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Δημήτρης Σαραβάκος


απο τον μαθητή του Στ56 Νίκο Τ.
  
  O Δημήτρης Σαραβάκος είναι ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Γεννήθηκε στη Νέα Σμύρνη στις 26 Ιουλίου 1961.Πατέρας του ήταν ο διεθνής ποδοσφαιριστής του Πανιώνιου, ΔημητρηςΣαραβάκος..Ο Δημήτρης Σαραβάκος υπήρξε ποδοσφαιριστής με εξαιρετική ικανότητα χειρισμού της μπάλας. Είχε άριστη τεχνική στις διεισδύσεις και αρκετές φορές δεν ήταν δυνατόν να

ανακοπεί μέσα στη μεγάλη περιοχή, με συνέπεια οι αντίπαλοι του να υποπίπτουν σε πέναλτι. Ως εκτελεστής στημένων φάσεων σημείωσε μεγάλο αριθμό γκολ καθώς τα φάουλ που εκτελούσε με το δεξί του πόδι συχνά κατέληγαν στην αντίπαλη εστία. Ο τρόπος που αγωνιζόταν βασιζόταν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού μετά από καλή κυκλοφορία της μπάλας στο έδαφος και επιτυχημένους συνδυασμούς και για τον λόγο αυτό δεν αναζήτησε τρόπους να σκοράρει με κεφαλιές.
  Ο Δημήτρης Σαραβακος έπαιξε το 1977-1984 στον Πανιώνιο
   Το 1984-1994 πήγε στον Παναθηναϊκό με κόστος 60.000.000 δραχμες.Το 1994-1996 πήγε στην Α.Ε.Κ. Την περίοδο 1997-98 μετά από ένα έτος απουσίας από τους αγωνιστικούς χώρους επέστρεψε στον Παναθηναϊκό για να κλείσει την καριέρα του φορώντας τη φανέλα του. Αγωνίστηκε σε 2 αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου