About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Δάσος σε ορόφους !!!

 (απο τις μαθήτριες του Στ1 Σταυρούλα Ρ. και Χαρά Ε.)

Ξέραμε ότι τα δέντρα είναι ψηλά αλλά αυτό πια παραπάει...


  
Στο Μιλάνο για πρώτη φορά κατασκευάζεται κάθετο δάσος σε κατοικίες. Πρόκειται για 2 ουρανοξύστες ύψους 100 και 76 μέτρων αντίστοιχα, που θα βρίσκονται στην περιοχή Ιζολα. Τα κτίρια αυτά θα <<ντυθούν>> με 900 δέντρα [ ύψους 3,6 και 9 μέτρων] με 5000 θάμνους και 11000 χαμηλά φυτά. Έχει υπολογιστεί ότι αν το δάσος αυτό βρισκόταν στο έδαφος θα κάλυπτε 
10000 τετραγωνικά μέτρα.

  
Η κατασκευή αυτή έχει ως στόχο την διευκόλυνση των συνθηκών διαβίωσης στο κέντρο της πόλης, την απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας ειδικά το καλοκαίρι.


  
Στα κτίρια αυτά και η άρδευση όλου αυτού του πράσινου θα γίνεται με ανακύκλωση αστικών λυμάτων των λεγόμενων <<γκρίζων νερών>>. Επίσης θα τοποθετηθούν αιολικά και φωτοβολταικά συστήματα ώστε τα κτίρια να είναι ενεργειακά αυτόνομα. Το κόστος κατασκευής ανέρχεται σε 65 εκατομμύρια ευρώ και είναι μόνο 5% υψηλότερο από το κόστος μιας συμβατικής κατασκευής.

  
Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα BioMilano στο πλαίσιο του οποίου δημιουργείται μια πράσινη ζώνη γύρω από την πόλη, καθώς επίσης και τα γύρω από την πόλη εγκαταλελειμμένα αγροκτήματα διαμορφώνονται για κοινωφελή χρήση. Η κατασκευή υπολογίζεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.



Πηγή:http://greek-weather.org/map.php?forum=108&news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου