About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Κι άλλο τροχαίο με αρκούδα στην Εγνατία Οδό

από την μαθήτρια Μαρία Π.


troxaio-arkouda-99593Το τέταρτο τροχαίο ατύχημα με αρκούδα για το 2013 (και το 18ο για την περίοδο 2009-13)  σημειώθηκε πριν κάποιες ημέρες στην Εγνατία Οδό, στον κύριο άξονα του αυτοκινητοδρόμου  και στο ύψος του κόμβου «Ταξιάρχη».

 Πρόκειται για το 5ο κατά σειρά ατύχημα που σημειώνεται στον κύριο άξονα της Εγνατίας Οδού και οφείλεται αποκλειστικά στην ακατάλληλη περίφραξη του αυτοκινητοδρόμου σε αυτό το τμήμα και η οποία δεν έχει ακόμη αντικατασταθεί.

Τις Ομάδες Άμεσης Επέμβασης των «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» και «Καλλιστώ»  ειδοποίησε το Κέντρο Ελέγχου Σηράγγων (ΚΕΣ) της Εγνατίας Οδού.

Στη πρώτη αυτοψία διαπιστώθηκαν τα εξής:
-το όχημά του έπαθε σημαντικές υλικές ζημιές
-η μεγαλόσωμη αρσενική αρκούδα βάρους περίπου 180 κιλών τραυματίστηκε στα πίσω άκρα και σύρθηκε μόνη της εκτός αυτοκινητοδρόμου για να βρει καταφύγιο σε παρακείμενο τομέα κοντά σε επαρχιακό δρόμο.

Η κτηνίατρος της «Καλλιστώ» αναισθητοποίησε την αρκούδα και της παρείχε τις πρώτες βοήθειες διαπιστώνοντας ότι το ζώο έφερε πολλαπλές εξαρθρώσεις στη λεκάνη και στα πίσω άκρα και πιθανόν κατάγματα. Παράλληλα, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ήταν σε συνεχή επικοινωνία με την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ για το ενδεχόμενο περαιτέρω διαγνωστικών εξετάσεων στο ζώο.
Το ζώο μεταφέρθηκε στον Κτηνιατρικό Σταθμό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και για τις επόμενες ημέρες θα παραμείνει εκεί, υπό στενή παρακολούθηση προκειμένου να εκτιμηθεί η σοβαρότητα της κατάστασης καθώς και να παρασχεθεί η απαραίτητη αγωγή.
Με την ευκαιρία αυτή απευθύνουμε έκκληση στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ που έχει ξεκινήσει να τοποθετεί τον νέο υπερ-υψηλό ενισχυμένο φράχτη στα επικίνδυνα σημεία της Εγνατίας Οδού, να επισπεύσει τις εργασίες και να δώσει άμεση προτεραιότητα στον συγκεκριμένο τομέα.
Ελπίζω ο φράχτης να φτιαχτεί γρήγορα για να μην συμβεί και άλλο τροχαίο.

Πηγή: http://www.econews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου