About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Άλογο κούρσας ανακαλύπτει το ταλέντο του στη ζωγραφική μετά τη «σύνταξη»

από τον μαθητή Βασίλη Η.

Πρόσφατα ακούσαμε ότι ένα άλογο έχει το ταλέντο να ζωγραφίζει  και αποφασίσαμε να σας ενημερώσουμε...

Ο Μέτρο, ένα άλογο κούρσας 10 ετών, το οποίο έχει αποσυρθεί από τους αγώνες, ανακάλυψε μετά τη... σύνταξη το ταλέντο του στη ζωγραφική. Και μάλιστα στην αφηρημένη τέχνη.

Λίγους μήνες μετά την πρώτη γραμμή που σχεδίασε ποτέ σε καμβά, ο Μέτρο κερδίζει χιλιάδες δολάρια για τα έργα του, εν
ώ δέχεται πληθώρα προσφορών για δημόσιες εμφανίσεις.

Εξαιτίας προβλημάτων στα γόνατα, το άλογο εγκατέλειψε τις κούρσες το 2009. Το υιοθέτησε ένα ζεύγος. 




Αδυνατώντας να κάνει ιππασία με το τραυματισμένο άλογο ο Ρον, καλλιτέχνης στο επάγγελμα, αποφάσισε να διδάξει στο άλογο πώς να ζωγραφίζει, σε μία προσπάθεια να περνάει περισσότερο χρόνο μαζί του.

Τα μαθήματα πέτυχαν και ένα μικρό κατάστημα στο Γκέτισμπουργκ της Πενσιλβάνια που φιλοξενεί τα έργα του Μέτρο αποφάσισε να αρχίσει να πωλεί τους πίνακές του.

Τα έργα του Μέτρο είναι πολύχρωμα, και εκτός από τις πινελιές, μπορεί κανείς να διακρίνει και πριονίδι. Δεν είναι παράξενο, καθώς ο Μέτρο ζωγραφίζει με το πινέλο ανάμεσα στα δόντια του, κουνώντας το κεφάλι του αριστερά δεξιά.

Οι μικρότεροι σε μέγεθος πίνακες πωλούνται περίπου στα 80 δολάρια, ενώ οι μεγαλύτεροι μπορεί να φτάσουν και τα 850 δολάρια. Ένας από τους μεγαλύτερους πίνακες του Μέτρο πωλήθηκε  για περισσότερα από 2.000 δολάρια.

Ο Μέτρο είναι και παραγωγικός. Έχει κατασκευάσει περισσότερους από 40 μεγάλους και 150 μικρούς πίνακες.

Το άλογο ζωγραφίζει για μία ή δύο ώρες, τέσσερις φορές την εβδομάδα. Δεν δείχνει καθόλου να βαριέται τη νέα του ασχολία.

«Αυτό είναι. Ένας πίνακας που μπορεί κανείς να κρεμάσει στον τοίχο του και να πει στους φίλους του ότι τον ζωγράφισε ένα άλογο» λένε.
Τα μισά από τα κέρδη οι ιδιοκτήτες τα δίνουν σε μία φιλανθρωπική οργάνωση που φροντίζει για την υιοθεσία και την αποκατάσταση πρώην αλόγων κούρσας, ενώ τα υπόλοιπα χρησιμοποιούνται για να καλυφθούν τα ιατρικά έξοδα του Μέτρο, ο οποίος ακολουθεί ειδική θεραπεία για τα γόνατά του.
Σίγουρα πολύ εντυπωσιακό να ζωγραφίζει ένα άλογο τόσο ωραία...  

πηγή:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου