About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Η Κοκκινοσκουπίτσα

Από τη μαθήτρια του ΣΤ1, Μυρσίνη Κ.

 Η Κοκκινοσκουπίτσα είναι ένα μικρό και πανέξυπνο κορίτσι στην ηλικία τον 7 ετών. Οι γονείς της την ονόμασαν έτσι γιατί φοράει συνεχώς κόκκινα ρούχα και της αρέσει πολύ δηλαδή πάρα πολύ να σκουπίζει.
 Οι γονείς της ήταν φουρνάρηδες και μία μέρα η μαμά της την έστειλε να πάει ένα φρεσκότατο και μυρωδάτο ψωμί στην άρρωστη θεία της. Επίσης της υπενθύμισε να μην μιλάει σε αγνώστους στο δρόμο και να προσέχει τον άταχτο και φαγανό ιπτάμενο σκίουρο Τικ-Τοκ. Το λένε έτσι γιατί παρακολουθεί σκαρφαλωμένος πάνω στα δέντρα και όταν βλέπει κάποιον να κρατάει φαγητό λέει Τικ-Τοκ πηδάει από το δέντρο και το παίρνει.
 Προχωρώντας στο δρόμο η Κοκκινοσκουπίτσα ακούει Τικ-Τοκ και αμέσως κρύβει το ψωμί μέσα στην κατακόκκινη ζακέτα της. Ο Τικ-Τοκ δεν τα κατάφερε, όμως δεν το έβαλε κάτω προσπάθησε και δεύτερη φορά αλλά εκείνη τον εμπόδισε.
 Για καλή της τύχη όμως συνάντησε τον καλό το λύκο οποίος την βοήθησε και έφτασαν στη θεία της σώοι και αβλαβείς . Εκεί έφαγαν τους υπέροχους λαχανοντολμάδες και το φρεσκότατο ψωμί και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!



1 σχόλιο: