About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Αγία - Γαλήνη... το όμορφο χωριό μου!

Από τις μαθήτριες του ΣΤ1 Μυρσίνη Κ. και Χρυσάνθη Δ.

Το χωριό μου είναι η Αγία Γαλήνη, εκεί επισκέπτομαι τους συγγενείς μου και κάνω βόλτες
στο λιμάνι. Παρακάτω είναι λίγα λόγια για το ωραίο μου χωριό. 
Η Αγία Γαλήνη είναι ένα παραδοσιακό ψαροχώρι στα νότια παράλια της Κρήτης.
Βρίσκεται 61χλμ νοτιοανατολικά του Ρεθύμνου και 68χλμ νοτιοδυτικά του Ηρακλείου, στο νοτιότερο άκρο του Λιβυκού Πελάγους με θέα στον κόλπο της Μεσσαράς.
Η Αγία Γαλήνη διατηρεί την γραφικότητά της καθώς ο επισκέπτης μπορεί να συνδυάσει βουνό και θάλασσα. Έχει μια υπέροχη παραλία με άμμο, μικρό βοτσαλάκι και καταγάλανα νερά. 
Το λιμάνι της Αγίας Γαλήνης μπροστά ακριβώς από το χωριό φιλοξενεί σκάφη αναψυχής και ιστιοπλοϊκά, τα οποία συνωστίζονται τους καλοκαιρινούς μήνες,.
Η αμφιθεατρική διάταξη των σπιτιών κάνει την Αγία Γαλήνη ξεχωριστή προσφέροντας υπέροχη θέα προς το λιμάνι και τον κόλπο της Μεσσαράς, ενώ εξίσου εντυπωσιάζει τον επισκέπτη η θέα από το λιμάνι προς το χωριό.

Η Αγία Γαλήνη είναι ένα πολύ φιλόξενο χωριό. Σεργιανίζοντας κανείς τα σοκάκια της βλέπει τα παλιά σπίτια του χωριού, και ανακαλύπτει την ιστορία της, πριν από 40 χρόνια, όταν το σημερινό παραθεριστικό κέντρο ήταν ένα μικρό ψαροχώρι με πεντακόσιους περίπου κατοίκους. 

Η περιοχή είναι γεμάτη από ταβέρνες και εστιατόρια. Εκτός από τον κεντρικό δρόμο με τα τουριστικά μαγαζιά, μέσα στα σοκάκια θα βρείτε πιο παραδοσιακές ταβέρνες με σπιτικό φαγητό, όπου όλο και κάποιος ντόπιος θα απολαμβάνει το μεζέ του και ένα ποτηράκι τσικουδιά. Στο βράχο πάνω από το λιμανάκι υπάρχουν πολλά εστιατόρια που προσφέρουν εξαιρετική θέα στον κόλπο της Μεσσαράς. 

Αν είστε λάτρης της παραδοσιακής διασκέδασης, σε κάποιες ταβέρνες της περιοχής παίζουν ζωντανή κρητική μουσική.


Δείτε ακόμα μερικές φωτογραφίες...








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου