About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Παιδικές -Νεανικές Συνάξεις και Δραστηριότητες

απο τη μαθήτρια Σ. Βαλσαμή
 
   Τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου το σχολείο μας καλωσόρισε τον π. Γεώργιο, ο οποίος λειτουργεί στην εκκλησία της ενορίας μας (Εισοδείων της Θεοτόκου, Ν. Αλατσατών). Ο ιερέας μας ενημέρωσε για τις δραστηριότητες που διοργανώνει το πολιτιστικό κέντρο της ενορίας για τα παιδιά της περιοχής.           
   Συμφωνα λοιπόν με όσα μας είπε,
και απο το ενημερωτικό φυλλάδιο που μας μοίρασε , στο πνευματικό κέντρο τα παιδιά θα μπορέσουν να ασχοληθούν με το σκάκι, τη ζωγραφική, τους παραδοσιακούς χορούς. Θα μάθουν παραδοσιακά μουσικά όργανα (ούτι και κρητική λύρα) και θα λάβουν μέρος στη χορωδία .
    Σ’ αυτές τις δραστηριότητες μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου αλλά και μεγάλοι, οι οποίοι μπορούν να ασχοληθούν με τη αγιογραφία και την αργυροχρυσοχοΐα. Ακόμα, όλα τα παιδιά θα μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορες συζητήσεις και προβληματισμούς που αφορούν την εκκλησία , τη Μουσική, τον Πολιτισμό, τις Παραδόσεις της πατρίδας μας και της Μ. Ασίας. Επίσης μπορούν να συμμετέχουν σε εκδρομές, εξορμήσεις και μουσικοχορευτικές παραστάσεις. Μαθαμε επίσης οτι το κέντρο είναι εξοπλισμένο με  προτζέκτορα, γιγαντοοθόνη και ....πολλή υπομονή και οτι οι δραστηριότητες θα ξεκινάνε κάθε Σάββατο στις 3:00 μ.μ.
    Όταν έφυγε ο π. Γεώργιος, συζητήσαμε τα παιδιά μεταξύ μας και συμφωνήσαμε ότι αυτή είναι μια σπουδαία κίνηση. Μας βοηθάει τώρα που υπάρχει οικονομική κρίση (γιατί είναι δωρεάν) και εμπλουτίζει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μας, αντί να τον σπαταλάμε άσκοπα (ηλεκτρονικά παιχνίδια, τηλεόραση κ.α.)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου