About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Πρόβες για τις παρελάσεις: Πρέπει να γίνονται;...

απο το μαθητή Φ.Γιάννη

   Για να τιμήσουμε τους ήρωες του 1821 και του 1940, που πολέμησαν γενναία για να ελευθερώσουν την πατρίδα μας, κάνουμε παρελάσεις. Στις παρελάσεις παρελαύνουν και μαθητές. Για να πάνε καλά όμως,
να έχουν σωστό βηματισμό, ίσιο το κορμί και τα λοιπά κάνουμε πρόβες.  Έτσι και στο σχολείο μας: την ώρα του μαθήματος και συνήθως για δύο ώρες έρχεται ο γυμναστής και παίρνει τα παιδιά της παρέλασης για να κάνουν πρόβες.
Είναι σωστό αυτό ή όχι; Για αυτό θα σας μιλήσω.
   Κατά τη γνώμη μου το πρώτο λάθος είναι ότι τα παιδιά χάνουν το μάθημα τους για τις πρόβες οι οποίες γίνονται για περίπου 2-3 εβδομάδες και σχεδόν κάθε μέρα απο δύο ώρες.Αν το υπολογίσετε αυτό σκεφτείτε πόσες ώρες χάνονται και πόσο πίσω μένουν τα παιδιά στα μαθήματα! Το αποτέλεσμα: O δάσκαλος της τάξης για να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο, αναγκάζεται να λέει βιαστικά τα μαθήματα ή να τα παραλείπει και τα παιδιά δεν μαθαίνουν ή δεν καταλαβαίνουν πράγματα τα οποία θα τους φανούν χρήσιμα στο μέλλον.
   Το δεύτερο λάθος γίνεται όταν τα παιδιά δεν είναι σοβαρά στις πρόβες και δεν προσπαθούν να τις κάνουν σωστά γιατί το μόνο που τα νοιάζει είναι να χάσουν μάθημα.Πολλά παιδιά έχουν παραδεχτεί κάτι τέτοιο.Αυτό κατά την γνώμη μου είναι πολύ σοβαρό γιατί τίποτα από τα δύο, ούτε το μάθημα μα ούτε και οι πρόβες (άρα και η παρέλαση που ακολουθεί ) δεν γίνεται σωστά.
   Αυτά τα δύο είναι τα προβλήματα που υπάρχουν στη κατάσταση που επικρατεί σήμερα.Αν από αυτά καταλάβατε οτί δεν πρέπει να κάνουμε παρελάσεις και σαφώς ούτε πρόβες, κάνετε ένα μεγάλο λάθος.
   Η λύση κατά τη γνώμη μου είναι να κάνουμε και πρόβες και παρελάσεις, αλλά όχι την ώρα του μαθήματος!Δηλαδή να ορίσει ο γυμναστής μαζί με τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στην παρέλαση ώρα, μέρα και τόπο, μετά το σχολείο, οπού θα γίνονται οι πρόβες.
Τόσο απλό και αποτελεσματικό: δε θα χάνεται έτσι το μάθημα και στις πρόβες θα συμμετέχουν όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται
για την παρέλαση.
   Ωστόσο, επειδή πολλά παιδιά είναι της νοοτροπίας:"αφού δεν χάνω μάθημα, γιατί να χάσω χρόνο;",νομίζω ότι ο γυμναστής μας θα δυσκολευόταν να βρει "εθελοντές"....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου