About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Χριστουγεννιάτικα έθιμα από όλο τον κόσμο

απο τον μαθητή του Ε1 Βασίλη Π.



    Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων . Οι πιο πολλοί από εσάς στολίζεται το χριστουγεννιάτικο δέντρο και άλλοι ένα καραβάκι . Όμως για φανταστείτε τι κάνουν σε άλλες χώρες;  Σήμερα θα μάθετε.
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
   Στην Ουκρανία αρκετός κόσμος στολίζει δέντρο με ψεύτικους ιστούς αράχνης για τύχη . Ένας μύθος λέει πως μια κοπέλα δεν είχε την οικονομική άνεση να στολίσει το δέντρο και ένα πρωί πολλές αράχνες είχαν κάνει πανέμορφους ιστούς και από τότε η τύχη της άλλαξε.



ΑΥΣΤΡΙΑ
   Στην Αυστρία μαζί με τον Άγιο Βασίλη έρχεται και ο ΚΡΑΜΠΟΥΣ. Ο ΚΡΑΜΠΟΥΣ βρίσκει τα παιδιά που ήταν ΑΤΑΚΤΑ τα κτυπά  και τα βάζει σε ένα σάκο που έχει στην πλάτη του.

ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ
   Στην ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ κάθε σπίτι πετάει τα σκουπίδια του σε μια κατασκευή σαν κάποιον κακό και την ημέρα των Χριστουγέννων το καίνε .

ΙΣΠΑΝΙΑ
   Στην Καταλονία της Ισπανίας έχουν το CAGATIO. Tο CAGATIO είναι ένα κούτσουρο με την μια μεριά ζωγραφισμένη και από τις 8 μέχρι και τις 24 του δίνουν φλούδες πορτοκαλιού και το χτυπούν στην πλάτη. Την τελευταία μέρα το κόβουν και βγάζει τα δώρα.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ
   Στην Ολλανδία έρχεται ο μαύρος ΠΙΤ μαζί με τον Άγιο Βασίλη που γράφει σε ένα μεγάλο βιβλίο τι έκαναν τα παιδιά και αν ήταν ΑΤΑΚΤΑ τα έβαζε σε ένα αεροπλάνο με προορισμό την Ισπανία για ένα χρόνο. Αυτό  θεωρείται κακό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου