About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Τι εστί... βερίκοκο;

Από τις μαθήτριες του ΣΤ1, Δανάη Μ. και Εμμανουέλα Σ.
Μπαίνει σιγά-σιγά στην εποχή του και μυρίζει… καλοκαίρι. Καθώς λοιπόν απολαμβάνετε ξανά τη γεύση του βερίκοκου μετά από έναν ολόκληρο χρόνο, δείτε τι οφέλη έχει για την υγεία σας.
Όλο το χειμώνα σας κράτησαν καλή παρέα τα μήλα, τα πορτοκάλια και τα αχλάδια, τώρα, όμως, είναι η εποχή που καινούργια, καλοκαιρινά φρούτα ετοιμάζονται να αποτελέσουν το ιδανικό δροσιστικό σνακ της ημέρας και το βερίκοκο είναι ένα από αυτά.
Με καταγωγή από τη Μογγολία, τη Βόρεια Κίνα και τη Μαντζουρία, το βερίκοκο ήρθε στην Ευρώπη από την Αρμενία και μάλιστα στην Ελλάδα λέγεται πως μεταφέρθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο. Σε διάφορα μέρη της χώρας μας θα το συναντήσετε και ως ζερδελιά, ζαρνταλιά ή χρυσόμηλο, η γεύση του, όμως, παντού παραμένει μοναδική, δροσιστική και άκρως ευεργετική σε διάφορους τομείς, ειδικά για όσους το καταναλώνουν τακτικά.
Το αρωματικό αυτό φρούτο, αποτελεί πραγματικά μια από τις καλύτερες επιλογές για σνακ, αφού εκτός του ότι αποδίδει λίγες θερμίδες (περίπου 25 το ένα), αποτελεί μια πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών. Κατ’ αρχάς είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και εύπεπτα σάκχαρα, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, C, K, ριβοφλαβίνη (Β2) και νιασίνη (Β3) – μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, καταναλώνοντας περίπου 3 βερίκοκα, καλύπτουμε σχεδόν το 100% της καθημερινής μας
ανάγκης σε βιταμίνη Α. Ακόμη, το βερίκοκο αποτελεί εξαιρετική πηγή μετάλλων όπως ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, ενώ σε αυτό ανευρίσκονται ποσότητες νατρίου, καλίου, μαγγανίου, μεταξύ άλλων. Βοηθά την πεπτική λειτουργία: Λόγω του ότι παρουσιάζει αλκαλική αντίδραση στο πεπτικό σύστημα, το βερίκοκο μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη πέψη, ενώ εξαιρετικά βοηθητικές είναι και οι φυτικές του ίνες, που βοηθούν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και άλλων πεπτικών διαταραχών. Κάποιοι ειδικοί, μάλιστα, συστήνουν να τρώτε ένα βερίκοκο πριν το φαγητό, για καλύτερα αποτελέσματα. Ευεργετεί την όραση: Η έλλειψη της βιταμίνης Α μπορεί να προκαλέσει κακή νυχτερινή και γενικότερα αποδυναμωμένη όραση, ενώ αντιθέτως η επαρκής λήψη της βιταμίνης (στην οποία είναι πλούσιο το βερίκοκο) μπορεί να διατηρήσει την υγεία της όρασής μας (αποτρέποντας την εμφάνιση εκφύλισης της ωχράς κηλίδας ή του καταρράκτη στο μέλλον) ή ακόμη και να τη βελτιώσει σε ορισμένες περιπτώσεις.
Ρίχνει τον πυρετό: Κι όμως! Σε περίπτωση που ο πυρετός σας… χτυπήσει την πόρτα εν μέσω άνοιξης ή καλοκαιριού, το βερίκοκο μπορεί να σας δώσει τη λύση. Πολτοποιήστε μερικά βερίκοκα μαζί με μέλι και νερό και πιείτε το χυμό τους. Θα σας ενυδατώσει, θα σας χαρίσει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και θα μειώσει τις τοξίνες του σώματος.
Τώρα που τα μάθαμε όλα αυτά θα τρώμε όσο το δυνατόν περισσότερα βερίκοκα!!!
πηγή:clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου