About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει την κεντρική Ευρώπη

από τον μαθητή Βασίλη Α.

Ακούσαμε ότι Χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πολλοί τουρίστες, παραμένουν αποκλεισμένοι στους αυτοκινητόδρομους της Ουγγαρίας λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που έπληξε τη χώρα, αναγκάζοντας τις αρχές να στείλουν... τανκ για να απεγκλωβίσουν τους οδηγούς. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το κύμα ψύχους που πλήττει επίσης τη Σλοβακία, την Πολωνία και μεγάλο μέρος των Βαλκανίων. Και για αυτό αποφασίσαμε να γράψουμε αυτό το άρθρο. "Η κατάσταση είναι κρίσιμη στον αυτοκινητόδρομο Μ1 ( τον δρόμο που συνδέει τη Βουδαπέστη με τη Βιέννη) όπου εκατοντάδες αυτοκίνητα έχουν αποκλειστεί στα χιόνια, τα περισσότερα επί 18-20 ώρες", είπε ο Μάρτον Χάτζου, εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών της Ουγγαρίας.
Πολλοί άνθρωποι στράφηκαν στο Facebook ζητώντας βοήθεια. "Στην έξοδο του Γκιορσέντιβαν, στον αυτοκινητόδρομο 1 έχουν αποκλειστεί φίλοι μου από χθες το απόγευμα. Μπορεί να βοηθήσει κανείς; Δεν έχουν ούτε φαγητό, ούτε νερό", έγραψε μια κοπέλα, η Ιμπόλια Τσούκοβιτς.
Σύμφωνα με τον ουγγρικό Ερυθρό Σταυρό στον αυτοκινητόδρομο Μ1 έχουν αποκλειστεί περίπου 10.000 άνθρωποι. Αποκομμένοι από την υπόλοιπη χώρα παραμένουν και 13.000 κάτοικοι 57 χωριών στα δυτικά της χώρας.
Δεν διεξάγονται τα δρομολόγια των τρένων σε πέντε σιδηροδρομικές γραμμές ενώ σε πολλές περιοχές έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.
Οι διαδηλώσεις που είχε προγραμματίσει για σήμερα η αντιπολίτευση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αμφιλεγόμενη τροποποίηση του συντάγματος, ακυρώθηκαν λόγω της κακοκαιρίας.
Σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία παρουσιάζονται εξάλλου στη Σλοβακία εξαιτίας του χιονιού ενώ στα ανατολικά της χώρας 19.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Εξαιτίας της χιονοθύελλας έκλεισε ένα τμήμα του δρόμου που συνδέει την πρωτεύουσα Μπρατισλάβα με την πόλη Κόσιτσε και εκατοντάδες οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί στα οχήματά τους. Κατά τη διάρκεια της νύχτας πυροσβέστες απεγκλώβισαν περίπου 350 επιβάτες από ένα τρένο και τους επιβάτες 50 αυτοκινήτων.
Στη νότια Πολωνία, στέγες κατέρρευσαν εξαιτίας του χιονιού, μεταξύ των οποίων και ενός σουπερμάρκετ. Έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους που οδηγούν προς τη Σλοβακία και οι αρχές απαγόρευσαν την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων για λόγους ασφαλείας. Στην Τσεχία επίσης οι αρχές απαγόρευσαν στα μεγάλα φορτηγά, άνω των 7,5 τόνων, να συνεχίσουν την πορεία τους προς τη Σλοβακία.
Ελπίζω να πάνε όλα καλά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου