About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Μία αξέχαστη εκδρομή


 από τη μαθήτρια του Ε4  Αριάνθη Π.

    
Επιτέλους, μετά από σαράντα λεπτά στο λεωφορείο φτάσαμε στο Μουσείο Καζαντζάκη στη Μυρτιά. Σήμερα ο καιρός είναι βροχερός. Ήδη οι πρώτες ψιχάλες μας συνάντησαν στο δρόμο.
 Εντυπωσιάστηκα! Το κτήριο ήταν υπέροχο! Είναι καινούριο. Δεν είναι ιδιαίτερα ψηλό αλλά είναι φρεσκοβαμμένο με χρώματα που εκφράζουν εκείνο το διάσημο συγγραφέα! Ο πολυχώρος ήταν γεμάτος με φωτογραφίες του μαζί με την οικογένειά του. Εκείνον με την γυναίκα του την Ελένη και τις δύο του αδερφές Αναστασία και Ελένη. Επίσης ο πολυχώρος τώρα τα Χριστούγεννα, είναι γεμάτος με στολίδια που τον κάνουν ιδιαίτερο.

  Το πωλητήριο ήταν γεμάτο με βιβλία που δεν ήξερες ποιο να διαλέξεις. Οι άνθρωποι όλοι ήταν πρόθυμοι να σε βοηθήσουν. Νιώθω υπερήφανη που γεννήθηκα στην Κρήτη, το νησί που γεννήθηκε κι αυτός.
  Μετά από κάποια ώρα μας έδειξαν ένα βίντεο. Έδειχνε τα ταξίδια του Καζαντζάκη και τι ταξιδιωτικό βιβλίο δημιουργούσε στο κάθε ένα από αυτά. Μα πιο πολύ μου έκανε εντύπωση η φράση αυτή: «Όπου αστοχήσεις πήγαινε και όπου πετύχεις φύγε».  Τι σημαίνει άραγε αυτό; Ίσως αυτό ακριβώς που έκανε ο Καζαντζάκης πράξη στη ζωή του, τη διαρκή προσπάθεια να πετύχει αυτό που φαίνεται ακατόρθωτο.


Η εκπαιδευτική επίσκεψή μας στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη

από τις μαθήτριες του Ε2, Λευκοθέα Β. και Χρύσα Κ.

 Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη των τμημάτων Ε1 και Ε2 στο Μουσείο του φημισμένου συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη, στη Μυρτιά Ηρακλείου. Μετά την προσευχή, επιβιβαστήκαμε στα λεωφορεία και ξεκινήσαμε για την εκδρομή που θα μας χάριζε νέες εμπειρίες και πληροφορίες.
 Στο λεωφορείο περάσαμε πολύ ωραία. Ρίξαμε ένα γέλιο... Μόλις φτάσαμε, αντικρίσαμε το κτίριο, όμορφο και απλό, με μια μεγάλη πλακόστρωτη αυλή και με μία μεγάλη φωτογραφία του συγγραφέα κρεμασμένη απ’ έξω.

Συνέντευξη από την κ. Ειρήνη Μαθιουδάκη, χημικό και συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας

από τον μαθητή του Ε2, Γιώργο Ασ.
 Αυτή είναι η συνέντευξη που πήρα από την κ. Ειρήνη Μαθιουδάκη. Έχω διαβάσει τα βιβλία της και σκέφτηκα ότι θα ήταν ενδιαφέρον να μάθω, αλλά και να γνωρίσετε και εσεις, πως γράφονται τα βιβλία για τα παιδιά.

- Γιατί γίνατε συγγραφέας παιδικών βιβλίων ;

- Η λογοτεχνία είναι ένα θέμα που με γοήτευε από μικρή ηλικία , μέσα από την ανάγνωση βιβλίων και παραμυθιών .Μεγαλώνοντας ανακάλυψα το πόσο όμορφη είναι η παραγωγή των δικών μας κείμενων , που ουσιαστικά εξωτερικεύουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας .Η συνέχεια ακολούθησε στην εφηβική ηλικία μέχρι και την ενήλικη ζωή που εκδόθηκε το πρώτο μου βιβλίο. Φυσικά το ταξίδι στο χώρο του παραμυθιού θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμα.

Ο καλός μουσικομάγος ΝΤΟ και η βασίλισσα μάγισσα ΛΑΦΑΛΤΣΑ

από τον μαθητή του Ε2, Γιώργο Ασ.

 Διαβάστε παρακάτω το δικό μου παραμύθι, με μάγισσες και μάγους...

 Μια φορά και ένα καιρό σε μια μακρινή χώρα , ζούσε ένας καλός βασιλιάς ο ΝΤΟ ο μουσικομάγος. Ο βασιλιάς αυτός μπορούσε να κάνει μαγικά και έτσι τον φώναζαν και απλά μάγο.Ο ΝΤΟ κυβερνούσε το λαό του πολύ καλά και οι κάτοικοι δεν είχαν κανένα παράπονο από αυτόν.

Οι αφίσες μας για τα αδέσποτα...

από τους μαθητές του Ε2
 Δείτε παρακάτω τις αφίσες μας για τα αδέσποτα, με αφορμή την ενότητα στη Γλώσσα "Τα ζώα που ζουν κοντά μας"...Μάρκος Δ.

A STORY WITH ALIENS (2)

απο τη μαθήτρια του Στ2 Αθηνά Κ.

   A boy went for a walk with his dog on a starry night. He was looking at the stars.When suddenly he sow a different start. Later, he recognized flying object, but he continued walking, with his dog. Suddenly spaceship operated in front of him and two aliens came out of spaceship. They met and became friends.

Σαν τον σκύλο με τη γάτα...

από τους μαθητές του Ε2,  Γιώργο Αθ., Γιώργο Στ., Λευκοθέα Β., Μάγδα Σκ., Μαρία Κ., Χρύσα Κ.

 Στο μάθημα της Γλώσσας μια εργασία μας ζητούσε να γράψουμε έναν διάλογο μεταξύ ενός


σκύλου και μιας γάτας, με ομοιοκαταληξία.


Γάτα: Άσε τα νυχάκια μου

γιατί αν τα δοκιμάσεις

τη μασέλα σου θα χάσεις.

Σκύλος: Να γιατί τις γάτες τις μισώ.


A STORY WITH ALIENS

απο το μαθητή του Στ2 Μάνο Ρ.

   A boy was walking his dog. While he was looking in the sky he saw a light. He didn’t know what it was at first. But the light was coming to him. The boy continued walking. Suddenly he saw 2 aliens in front of him. He was so scared. The aliens started dancing and asked the boy if he wanted to become his friend and travel with them in their spaceship.