About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Φωτιά στα σύνορα της γης

απο τη μαθήτρια του Στ1 Σταυρούλα Ρ.

  Ακούστε ένα υπέροχο τραγούδι, που μας παρακινεί να ονειρευόμαστε και να ελπίζουμε σ’ ένα  καλύτερο μέλλον, σε μια καλύτερη ζωή. Απολαύστε το!!Σβήσε το φως του δρόμου
που δεν αφήνει το φεγγάρι να φανεί,
κλείσε την κάμαρά μας
σ’ αυτό τον πόλεμο κανείς να μη μας δει.

Φωτιά στα σύνορα της γης
θ’ ανάψουμε εμείς
με σπίρτο την καρδιά μας,
φωτιά να σβήσει τη φωτιά
που άνθρωποι τρελοί
ανάβουν στα όνειρά μας.

Κλείσε, τον κόσμο κλείσε
μέσα στα μάτια σου που τα `χω ουρανό,
κλείσε, την πόρτα κλείσε
έξω απ’ το σπίτι μας απέραντο κενό.

Στίχοι:    Νίκος Ιγνατιάδης

Μουσική:    Νίκος Ιγνατιάδης

Όταν η μητέρα καπνίζει «το έμβρυο μορφάζει από αγανάκτηση»

απο το μαθητή του Στ1 Γιάννη Κ.


   Αποφάσισα να σας γράψω ένα άρθρο για τις έγκυες γυναίκες που καπνίζουν. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες που είναι έγκυες και καπνίζουν, το έμβρυο μπορεί να πάθει σοβαρές βλάβες. Διαβάστε το παρακάτω κείμενο και θα καταλάβετε .
   Έναν συγκλονιστικό τρόπο για να αναδείξουν τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος για τα έμβρυα βρήκαν οι επιστήμονες: τις κινήσεις ενόχλησης που κάνουν με τα μικροσκοπικά τους χέρια τα ίδια τα έμβρυα, όπως αυτές εικονίζονται σε υπερηχογραφήματα με τετραδιάστατη απεικόνιση (4D).

Η Στ τάξη στο Πανεπιστήμιο

απο τη μαθήτρια του Στ1 Ειρήνη Κ.
 
   Κάναμε μια επίσκεψη στο χημικό τμήμα του Πανεπιστημίου Ηρακλείου και μάθαμε πολλά καινούρια πράγματα. 
   Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας, πήγαμε στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου όπου  είδαμε ότι δεν είχε μόνο βιβλία αλλά είχε και ηλεκτρονικούς υπολογιστές για να μπορούν οι φοιτητές να βλέπουν διαδικτυακά βιβλία αλλά και για να κάνουν εργασίες ή να εκτυπώνουν πράγματα που τους ενδιαφέρουν .

EΛΕΦΑΝΤΑΣ


απο τη μαθήτρια του Στ1 Μαρίνα Α.
 
  Ας μιλήσουμε για τον ελέφαντα που είναι ένα ζώο με παρά πολλά κιλά, κάπου στους 7,5 τόνους. Ο μεγαλύτερος σε ύψος  φτάνει τα 3,9 μέτρα . Το πιο χρήσιμο εργαλείο στον ελέφαντα είναι η προβοσκίδα Οι ελέφαντες ζουν σε κοπάδια που μετακινούνται συνεχώς μέρα και νύχτα για την αναζήτηση τροφής και νερού. Είναι ιδιαίτερα κοινωνικά ζώα. Ο ελέφαντας είναι το μεγαλύτερο χορτοφάγο θηλαστικό που ζει σήμερα στη Γη και ζει στην Ασία και την Αφρική.


Βαγγέλης Γιακουμάκης

απο τη μαθήτρια του Στ2 Νικολέτα Γ. 

Βαγγέλη ομορφόπαιδο
καλό ταξίδι να'χεις
σου'χομαι καλά να ζεις.
Άσε τους πόνους τους παλιούς,
άσε τις στεναχώριες
πέρασε καλά εκεί που ζεις
και μάθε ότι θα είσαι πάντα
  ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ.

Εκφοβισμός (Bullying)

απο τις μαθήτριες του Στ56  Ειρήνη Ι. και   Ραφαέλα Α.

   Το bulling είναι ενα φαινόμενο που παρουσιάζεται περισσότερο στο σχολείο εδω και πολλά χρόνια.Ας δούμε  μερικές πληροφορίες για αυτό.                         
            Τι είναι το Bullying (εκφοβισμός);
  To bullying (εκφοβισμός) είναι μία επιθετική συμπεριφορά – σωματική, λεκτική, ψυχολογική ή και κοινωνική – που εκδηλώνεται σκόπιμα, απρόκλητα και επαναλαμβανόμενα, στο σχολείο, στον εργασιακό χώρο, ακόμη και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σκοπός της είναι η επιβολή, και η πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου στο άτομο (ή ομάδα ατόμων) που την υφίσταται.

Σωματικός εκφοβισμός είναι τα χτυπήματα, τα σπρωξίματα, οι κλωτσιές κλπ. Λεκτικός εκφοβισμός 

ACROSTIC POEM ABOUT MONSTERS

απο τη μαθήτρια του Στ1 Σταυρούλα Ρ.

 MONSTERS ARE:
      
        Mysterious 
        Oversized
    cuNning
        Supernatural
   nasTy
 dangErous
    fieRce
        Savage

 

20 Μαρτίου:Διεθνής ημέρα γαλλοφωνίας

απο τις μαθήτριες του Στ1 Ιουλία Γ. και Νεφέλη Γ.

   Ενώ τα κινέζικα είναι η γλώσσα που μιλιέται από περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο (επειδή είναι μια μεγάλη χώρα η Κίνα) άλλες είναι οι πιο σημαντικές γλώσσες στον κόσμο , αυτές που μιλιούνται στις περισσότερες χώρες του πλανήτη.Έτσι έρχεται πρώτη πιο σημαντική γλώσσα τα αγγλικά και δεύτερη τα γαλλικα καθώς μόνο αυτές οι δύο μιλιούντε σε όλες τις ηπείρους.
 Γιατί λοιπόν να μάθει κανείς γαλλικά;


Εργασία για την Ευρώπη

απο το μαθητή του Στ1 Νικόλα Κ.
http://www.slideboom.com/presentations/1203326

   Στα πλαίσια του μαθήματος της Γεωγραφίας το Στ1τμήμα του σχολείου μας έκανε μια εργασία για της χώρες της Ευρώπης . Κάθε μαθητής έπρεπε να διαλέξει μία ή και παραπάνω χώρες (αφού τελειώσει την πρώτη) της Ευρώπης και να κάνει μια παρουσίαση για αυτήν .Η παρουσίαση περιείχε διάφορες πληροφορίες για την χώρα όπως: ο πληθυσμός της και ο πληθυσμός της πρωτεύουσά της ,η μορφολογία και το κλίμα της , κάποιες λίμνες και κάποια βουνά της χώρας ,η ιστορία της ,η οικονομική ζωή της (τι παράγει κυρίως) ,κάποιους διάσημους της χώρας ,κάποια αξιοθέατα και στο τέλος την θρησκεία και ένα έθιμο για την χώρα .


Από κάτω βρίσκεται η εργασία μας και ελπίζουμε να σας αρέσει .Απολαύστε την!!!!!!!!!!!!!!! 


ACROSIC POEM ABOYT MY NAME [GEORGE]

απο το μαθητή του Στ1 Γιώργο Σ.

           I am  Goal maker. 
            I like  Entertaining my friends.
                      Olymbiacos is my favourite  football  team.  
                    I Respect the older people.

                      Germany is the country I’d like  tosit.                                                              

     I am very  Energetic.

Eurovision

απο τις μαθήτριες του Στ1 Ιωάννα Κ. και Αριάδνη Κ.

 Είπαμε να μιλήσουμε για την Eurovision η όποια γίνεται μόνο μια φορά το χρόνο. Είχαμε κερδίσει μόνο μια φορά το 2005 με τη Έλενα Παπαρίζου με το τραγούδι << My number one>> . Φετος (2015)θα μας εκπροσωπήσει στην Αυστρία η Μαρία – Έλενα Κυριάκου με το τραγούδι << One Last Breath>> ελπίζω να νικήσουμε. Όλοι μιλάμε για την  Eurovision αλλά οι περισσότεροι δεν την ξέρουμε και τόσο καλά. Για να μάθουμε περισσότερα πράγματα διαβάζοντας τα παρακάτω..

Άρης ο κόκκινος πλανήτης

απο τις μαθήτριες του Στ1 Ιωάννα Κ. και Ιουλία Γ.


  Ένα ενδιαφέρον θέμα για τον πιο κοντινό μας πλανήτη.
 Σειρά ευρημάτων τα τελευταία χρόνια έχουν αποδείξει ότι υπάρχει νερό στον Αρη.Εχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν λίμνες και ποταμοί στο πιο κοντινό αλλά και στο μακρινό παρελθόν του Κόκκινου Πλανήτη. Κάποιες μελέτες μάλιστα έχουν υποδείξει την ύπαρξη ενός ωκεανού που βρισκόταν στο βόρειο ημισφαίριο του Αρη.

Φαράγγι Πατσού

απο τις μαθήτριες του Στ1 Σταυρούλα Ρ. και Χαρά Ε.

   Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά εξαιρετικής ομορφιάς φαράγγια, που βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα, τόσο της ηπειρωτικής όσο και της νησιωτικής χώρας. Επίσης, λένε πως η Κρήτη μοιάζει με φραντζόλα ψωμί γεμάτη χαρακιές, αφού κατά μήκος της υπάρχουν πολλά φαράγγια. Ένα απ’ αυτά είναι το φαράγγι της Πατσού. 

Τσαγκάρης

απο το μαθητή του Στ1 Γιάννη Κ.

      Αποφάσισα να σας γράψω για τον παλιό τσαγκάρη, ένα επάγγελμα που χάθηκε μετά το 20ο αιώνα περίπου, Αξίζει να το διαβάσετε:
    Σήμερα όταν λέμε τσαγκάρης εννοούμε τον τεχνίτη που επιδιορθώνει τα χαλασμένα μας παπούτσια. Πολλοί τσαγκάρηδες γύριζαν τις γειτονιές και μάζευαν παπούτσια για επιδιόρθωση. Δηλαδή ήταν μπαλωματήδες.
  Το τσαγκαράδικο, ο χώρος όπου ήταν στημένος ο πάγκος του με όλα τα σύνεργα, ήταν ανοιχτό απ’ το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.


Βρέθηκε θωρηκτό του Β' Παγκοσμίου Πολέμου


  απο τους μαθητές του Στ1 Γιάννη Α.. και Αντώνη  Α.
   Διαβάσαμε για ένα γιαπωνέζικο πλοίο το οποίο βρέθηκε πρόσφατα από τον Πόν Άλεν τον ιδρυτή της μεγαλύτερης εταιρίας Microsoft.Διαβάστε παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες….

    Μία ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον συνιδρυτή της Microsoft Πολ Άλεν ανακάλυψε το ιαπωνικό πολεμικό πλοίο Μουσάσι, ένα από τα μεγαλύτερα θωρηκτά που κατασκευάστηκαν ποτέ και το οποίο βυθίστηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στα ανοικτά των ακτών των Φιλιππίνων, ανακοίνωσε ο δισεκατομμυριούχος.

Η χωριάτικη σαλάτα

  απο τους μαθητές του Στ1 Γιώργο  Σ. και Νικόλα Κ.
 
   Σκεφτήκαμε να γράψουμε για την σαλάτα μιας και είναι  μια  παραδοσιακή σαλάτα της Κρήτης και είναι πολύ νόστιμη και πολύ γνωστή επίσης σε όλους μας!!!!

Χωριάτικη σαλάτα είναι η ονομασία που συναντάται σε πολλές εθνικές κουζίνες για σαλάτες με προέλευση από την ύπαιθρο. Χαρακτηριστικό γνώρισμά τους είναι η απλότητα.

Ενα επάγγελμα που χάθηκε στον χρόνο - Σφουγγαράδες

απο τις μαθήτριες του Στ1 Ιωάννα Κ. και Ιουλία Γ.

    Το επάγγελμα των σφουγγαράδων έχει χαθεί πια και σας το παρουσιάζουμε για να το γνωρίσετε.
Ένα ακόμα επάγγελμα που δεν ασκείται πια, είναι κι αυτό των σφουγγαράδων.Παράδοση στη συλλογή των σφουγγαριών έχει η Κάλυμνος αλλά και άλλα νησιά όπως η Ρόδος και η Σύμη.
   Η δουλειά του σφουγγαρά ήταν από τις πιο δύσκολες και επικίνδυνες, αφού έπρεπε να καταδύονται σε βάθος από 18 μέχρι 50 μέτρα για να μαζέψουν τα σφουγγάρια.

O μεγαλύτερος δεινόσαυρος που βρεθηκέ ποτέ

απο το μαθητή του Στ1 Μανόλη Ρ.

    Το τεράστιο φυτοφάγο ζώο, που ονομάζεται Rukwatitanbisepultus, εκτιμάται ότι ζύγιζε όσο αρκετοί ελέφαντες και το μήκος του πρέπει να έφτανε τα 9 μέτρα, από το κεφάλι μέχρι την ουρά. Μόνο τα μπροστινά του πόδια ήταν κάτι παραπάνω από 2 μέτρα.

Φιλία και Σεβασμός

από τις μαθήτριες του Στ2 Μπαγιάμε Π. Νικολέτα Γ.
  

    Σ΄αυτή την εποχή που υπάρχει μεγάλη βία στις σχέσεις των ανθρώπων και των παιδιών,η φιλία και ο σεβασμός είναι τα μόνα συναισθήματα που μπορούν να μας βοηθήσουν.


Φιλία και σεβασμός


Ο σεβασμός και η φιλία είναι δύο

      ανεκτίμητοι θησαυροί.

Φανταστείτε ,λοιπόν ολα τα παιδιά

του πλανήτη να ήταν φίλοι ,θα

ζούσαν σ'ένα κόσμο υπέροχο γεμάτο

σεβασμό , δίχως ανταγωνισμούς εξοπλισμούς

                 πολέμους.

Φανταστείτε παιδιά, πόσο καλύτερη θα

ηταν η ζωή σας...η ζωή μας.


Νίκος Γκάλης

  απο τους μαθητές του Στ1 Γιώργο  Σ. και Νικόλα Κ.
 
    Σκεφτήκαμε να γράψουμε για τον Νίκο Γκάλη μιας και είναι από τους πιο καλούς έλληνες μπασκετμπολίστες.

  Ο Νίκος Γκάλης (Νικόλαος Γεωργαλής) γεννημένος στις 23 Ιουλίου 1957 στο Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, είναι Ελληνοαμερικανός πρώην καλαθοσφαιριστής. Είναι η σημαντικότερη μορφή στην ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα.

Γιος μεταναστών με καταγωγή από τη Ρόδο (ο πατέρας του ήταν από τον Άγιο Ισίδωρο της Ρόδου), μεγάλωσε στην Αμερική. Εκεί ασχολήθηκε αρχικά με την πυγμαχία, αλλά γρήγορα τον κέρδισε η καλαθοσφαίριση.

  Το καλοκαίρι του 1979 οι ελληνικές ομάδες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για να τον αποκτήσουν όμως τελικά 

ACROSIC POEM ABOYT MY NAME (IFIGENIA)

απο τη μαθήτρια του Στ1 Ιφιγένεια Κ.

   I AM A DIRECTIONER (ONE DIRECTION'S FAN)
   ONE OF MY FAVORITE SONG IS NIGHT CHANGES
   I DON'T LIKE CHICKEN
   I LOVE GREECE
   MY FAVORITE ANIMAL IS ELEPHANT
   I WANT TO BE A FASHION DESINER
   I LIKE ONE DIRECTION
   I WANT TO TRAVEL ON ATHENS