About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Οι Αβορίγινες

από τους μαθητές του ΣΤ3, Ερμή Τζ., Κωνσταντίνα Χ., Ελένη Μ., Σταύρο Σ., Στέλλα Λ., Ιωάννη Κ.

  Οι Αβορίγινες περιλαμβάνονται στις πλέον αρχαίες φυλές του πλανήτη μας: πρόσφατα τεστ DNA υπέδειξαν ότι έχουν ασιατική καταγωγή, οι Αβορίγινες της Αυστραλίας πιθανόν ήρθαν από την ΝΑ Ασία τουλάχιστον πριν 40-45.000 έτη. Στα τέλη του 18ου αιώνα υπήρχαν 40.000 περίπου αυτόχθονες, χωρισμένοι σε 500 περίπου διαφορετικές φυλές με διαφορετικές διαλέκτους, από τις οποίες 50 έχουν εξαφανιστεί.
  Όπως προσδιορίζεται από το Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστραλίας, Αβορίγινες θεωρούνται όσοι κάτοικοι της χώρας κατάγονται βιολογικά από τους αυτόχθονες κατοίκους της ηπείρου.
  Αυτές οι φυλές ζούσαν νομαδική ζωή ως κυνηγοί , τροφοσυλλέκτες και η επαφή τους με τους Ευρωπαίους αποίκους υπήρξε καταστροφική .
  Ήταν το 1909 όταν η αυστραλιανή κυβέρνηση εγκαινίασε το αποτρόπαιο μέτρο (που συνεχίστηκε μέχρι και τη δεκαετία του ’70) της απομάκρυνσης των παιδιών από τις οικογένειες των Αβορίγινων.
Επισήμως, το μέτρο πάρθηκε για να «προστατευτούν» τα παιδιά από τους «πρωτόγονους» γονείς τους(!), με τις υποθέσεις ωστόσο να κάνουν λόγο για αποτροπή (ή αντιθέτως διευκόλυνση) με τον τρόπο αυτό των επιμειξιών με τους λευκούς αποίκους της Αυστραλίας.
  Ο σκοπός και στις δύο περιπτώσεις ήταν φυσικά ο αφανισμός της τοπικής κληρονομιάς των Αβορίγινων... η αυστραλιανή κυβέρνηση ζήτησε επισήμως ”συγνώμη” το 2008 για τις «κλεμμένες γενιές» των παιδιών των πολύπαθων αυτοχθόνων της ηπείρου…









Πηγή : vforvolos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου