About

Η ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα των μαθητών της έκτης τάξης με ειδήσεις , σχόλια, συνεντεύξεις και άλλα ενδιαφέροντα.

Προστασία από αλλεργίες της Άνοιξης


από τον μαθητή "Βασίλη Η"

 Η Άνοιξη έχει μπει για τα καλά και για αυτό πρέπει να ξέρουμε κάποια πράγματα που θα μας γλιτώσουν από αλλεργικά shok
Λόγω της ανθοφορίας των φυτών και των συχνών αποδράσεων στην εξοχή, οι αλλεργίες είναι ιδιαίτερα συχνές κατά την Άνοιξη. Ορισμένες μορφές αλλεργίας (π.χ. αλλεργικό shock από τσίμπημα μέλισσας) ενδέχεται να απειλήσουν ακόμα και τη ζωή.
Για την πρόληψη επικίνδυνων αναφυλακτικών αντιδράσεων κατά τη διάρκεια της Ανοιξης:

Γραμματόσημα με γεύση σοκολάτα στο Βέλγιο

από τον μαθητή Βασίλη Η.

Πρόσφατα ακούσαμε μια γλυκιά είδηση για γραμματόσημα με γεύση σοκολάτα  και αποφασίσαμε να σας ενημερώσουμε… 

Μια διαφορετική σειρά γραμματοσήμων κυκλοφόρησαν τα βελγικά ταχυδρομεία, τη Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών.

Η σημασία του πρωινού

από την μαθήτρια Σταυρούλα Ψ.


Το πρωινό για έμενα είναι πολύ σημαντικό και για αυτό το έψαξα και βρήκα: 

Το πρωινό είναι σίγουρα ένα πολύ σημαντικό γεύμα της ημέρας και μάλιστα στη χρονική εκείνη στιγμή της ημέρας που οι αποθήκες ενέργειας του σώματος απαιτούν την επαναφόρτισή τους μετά από τις ώρες του βραδινού ύπνου και το σώμα απαιτεί πρόσληψη «καυσίμου» για να ξεκινήσει τις δραστηριότητες του.

Θαλλάσιος ελέφαντας κόβει...βόλτες σε πόλη της Βραζιλίας

από τον μαθητή Βασίλη Η.


Πρόσφατα ακούσαμε μια απίστευτη κι’ όμως αληθινή είδηση, ενός ελέφαντα που βαρέθηκε την εξοχή και είπε να κάνει μια βόλτα στην πόλη…

Ένας τεράστιος θαλάσσιος ελέφαντας προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος σε πολυσύχναστο τουριστικό δρόμο της Βραζιλίας, καθώς αποφάσισε να βγει από τον Ατλαντικό Ωκεανό και να κάνει μια... βόλτα στην πόλη.

Ζωή ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά μέσα στον ωκεάνιο φλοιό

από τον μαθητή Δημήτρη Α.


Διεθνής ερευνητική ομάδα εντόπισε για πρώτη φορά ζωντανά μικρόβια βαθιά μέσα στο έδαφος κάτω από τον πυθμένα του Ειρηνικού Ωκεανού. Δεδομένου ότι ο ωκεάνιος φλοιός καλύπτει το 65% της Γης, αυτό που ανακαλύφθηκε δεν αποκλείεται να είναι το μεγαλύτερο οικοσύστημα του πλανήτη, το οποίο μάλιστα βασίζεται σε πηγές ενέργειας τελείως διαφορετικές από αυτές που χρησιμοποιεί η ζωή στην επιφάνεια.

Η Γη όπως την βλέπει η NASA την νύχτα

από τον μαθητή Δημήτρη Α.


Εκπληκτικής ομορφιάς εικόνες της Γης από το Διάστημα έδωσε στη δημοσιότητα η NASA από τον δορυφόρο Suomi με έναν αισθητήρα υπέρυθρων εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης.
Ο VIIRS (Visible Infrared Imaging Radiometer Suite) λειτουργεί με μια «ζώνη ημέρας-νύχτας» η οποία του επιτρέπει να ανιχνεύει το φυσικό και το ανθρωπογενές φως με πρωτοφανή ανάλυση και ευκρίνεια.

Χώρες τις Ευρώπης (Παρουσίαση)


από μαθητή "Μιχάλη Π."

  Πριν από λίγο καιρό, η τάξη μας έκανε μια εργασία σχετικά με τις χώρες της Ευρώπης, σε παρουσίαση Power Point. Η εφημερίδα μας σας παρουσιάζει την εργασία των μαθητών.
Με λίγα λόγια, θα δείτε τα αξιοθέατα, τα σημαντικά πρόσωπα και το τι παράγει η κάθε χώρα της Ευρώπης:

Κρίση μέσα από τα μάτια ενός παιδιού

από την μαθήτρια Μαρία Π.


Η οικονομική κρίση είναι ένα γεγονός που απασχολεί όλους τους ανθρώπους στην σημερινή κοινωνία, τους ηλικιωμένους τους γονείς μας και εμάς τα παιδιά, καθώς η αντίδραση των γονέων μας σε αυτή τους τη δοκιμασία αντανακλάται σαν καθρέφτης στην συμπεριφορά μας.

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει την κεντρική Ευρώπη

από τον μαθητή Βασίλη Α.

Ακούσαμε ότι Χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πολλοί τουρίστες, παραμένουν αποκλεισμένοι στους αυτοκινητόδρομους της Ουγγαρίας λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που έπληξε τη χώρα, αναγκάζοντας τις αρχές να στείλουν... τανκ για να απεγκλωβίσουν τους οδηγούς. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το κύμα ψύχους που πλήττει επίσης τη Σλοβακία, την Πολωνία και μεγάλο μέρος των Βαλκανίων. Και για αυτό αποφασίσαμε να γράψουμε αυτό το άρθρο. "Η κατάσταση είναι κρίσιμη στον αυτοκινητόδρομο Μ1 ( τον δρόμο που συνδέει τη Βουδαπέστη με τη Βιέννη) όπου εκατοντάδες αυτοκίνητα έχουν αποκλειστεί στα χιόνια, τα περισσότερα επί 18-20 ώρες", είπε ο Μάρτον Χάτζου, εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών της Ουγγαρίας.

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

από την μαθήτρια Ελευθερία Β.


  Η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας είναι αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες του κόσμου και ειδικά σε ορισμένες . Ας δούμε ένα παράδειγμα:

Οι γυναίκες στις μουσουλμανικές χώρες έχουν πολύ περιορισμένα δικαιώματα, σχεδόν καθόλου.

Καστρινό καρναβάλι 2013

από τον μαθητή Μανώλη Γ.

Το Καστρινό καρναβάλι διοργανώνεται από το Δήμο Ηρακλείου το Σάββατο 16 Μάρτη 2013(16-3-2013)  για να διασκεδάσουν και να ξεφαντώσουν μικροί και μεγάλοι.

Tα νέα γυαλιά της google και... οι ανησυχίες τους

από τον μαθητή Γιάννη Φ.

  Για άλλη μια φορά η πρόοδος της τεχνολογίας μας εκπλήσσει. Αυτή τη φορά με τα γυαλιά της google. Πρόκειται για ένα ζευγάρι φουτουριστικά γυαλιά που συνδέονται με το διαδίκτυο.

Συνέντευξη από την κυρία των Γερμανικών.

από τις μαθήτριες Σταυρούλα Ψ. και Ναταλία Λ.

 Θέλαμε να μάθουμε περισσότερα για την κυρία που μας κάνει Γερμανικά, την κυρία Ελευθερία και το να είσαι δασκάλα γερμανικών. Γι’ αυτό της πήραμε μια συνέντευξη. Διαβάστε την.
Η κυρία Ελευθερία είναι παντρεμένη και έχει ένα παιδί. Είναι κοριτσάκι 5,5 ετών με όνομα Αναστασία. Είναι δασκάλα εδώ κι 15 με 16 χρόνια. Κυρίως έχει δουλέψει στην Ελλάδα αλλά και στην Φραγκφούρτη. Ορίστε η συνέντευξη:

McDonald:Μια διάφανη λίμνη

από τον μαθητή Γιάννη Φ.

Ο τίτλος τα λέει όλα! Πρόκειται για την  λίμνη McDonald τη μεγαλύτερη στο Glacier National Park στη Μοντάνα των ΗΠΑ. Η λίμνη αυτή είναι γνωστή για την καθαρότητα των νερών της και την εξαιρετική διαύγεια που έχει σε όλα σχεδόν τα σημεία της.
Η λίμνη έχει μήκος περίπου 16 χιλιόμετρα, ενώ το βάθος της φτάνει τα 130 μέτρα και βρίσκεται σε υψόμετρο 660 μέτρα, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο. 

Πως περνάει τη μέρα της μια εργαζόμενη μητέρα

από τον μαθητή Βασίλη Η.


  Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο κουραστική είναι μια μέρα μιας εργαζόμενης  μητέρας  με παιδιά; 
  Σήμερα η εργαζόμενη  μητέρα  εργάζεται διπλά ,δεν εργάζεται μόνο σε ένα γραφείο, νοσοκομείο , σχολείο, ξενοδοχείο εργάζεται  και στο σπίτι.Οι περισσότερες μητέρες σηκώνονται πρωί, πρωί για να ετοιμάσουν τα παιδιά για το σχολείο ή τον παιδικό σταθμό, μερικές φορές μαγειρεύει αν προλάβει και πηγαίνουν στη δουλειά.

Έκθεση με θέμα ''Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία''

από τον μαθητή Βασίλη Η.

Πρόσφατα ακούσαμε για μια έκθεση που γίνεται με θέμα ‘Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία… 
 
Οι Έλληνες της αρχαιότητας εφηύραν αυτοματισμούς, συσκευές για τη μέτρηση του χρόνου και τον υπολογισμό των οδικών και ναυτικών αποστάσεων, κατασκεύασαν ανυψωτικούςμηχανισμούς, έφτιαξαν υδροτροχούς για την άντληση νερού και δημιούργησαν υπολογιστές για τον προσδιορισμό της θέσης των άστρων, την πρόγνωση των εκλείψεων και τον υπολογισμό μελλοντικών ημερομηνιών. 

Ο «βάτραχος-βέλος» το πιο δηλητηριώδες ζώο στη Γη


από την μαθήτρια "Δήμητρα Δ" 

  Πολλοί πιστεύουν ότι το δάγκωμα της βασιλικής κόμπρας ή το τσίμπημα του σκορπιού είναι ίσως τα πιο επικίνδυνα και θανατηφόρα. Όμως, ίσως το πιο δηλητηριώδες ζώο στον κόσμο , είναι ένας βάτραχος! Πρόκειται για τον «βάτραχο-βέλος». Αν και σε μέγεθος φτάνουν το πολύ τα πέντε εκατοστά, αυτό το βατράχι έχει αρκετό δηλητήριο για να σκοτώσει 10 ενήλικους ανθρώπους ή 20.000 ποντίκια.

Κομήτης απειλεί τον Άρη


από τον μαθητή "Δημήτρη Α"

Πρόκειται για τον κομήτη C/2013 A1, που ανακαλύφθηκε φέτος τον Ιανουάριο από το αστεροσκοπείο Σάιντινγκ Σπρινγκ της Αυστραλίας.
Ανατρέχοντας στα αρχεία, οι ερευνητές βρήκαν φωτογραφίες του κομήτη από πέρυσι τον Δεκέμβριο, που είχαν τραβηχτεί από ένα παρατηρητήριο στην Αριζόνα των ΗΠΑ, χωρίς όμως τότε να γίνει αντιληπτός ο κομήτης.

Σχολική βία


από τον μαθητή "Δημήτρη Α"

Έχουμε ακούσει πολλές/πολλοί την λέξη "σχολική βία" στα σχολεία. Ας μάθουμε μερικά πράγματα για αυτή τη λέξη :
Η σχολική  βία , όπως λέγεται διεθνώς,  αποτελεί ένα φαινόμενο το οποίο παρατηρείται έντονα τον τελευταίο καιρό  στην Ελλάδα. Με τον όρο αυτό εννοούμε, την επιβολή του  ισχυρότερου στον ασθενέστερο μέσα από  πρόκληση  πράξεων  παραβατικού  χαρακτήρα  και την δημιουργία κλίματος φόβου.

Εθελοντική αιμοδοσία στο σχολείο μας!


από τον μαθητή "Βασίλη Η"

Σήμερα μας ενημέρωσαν για εθελοντική αιμοδοσία που θα γίνει στο σχολείο μας…
Την Παρασκευή 8 Μάρτιου από τις 9:30 έως τις 13:30 στο χώρο του σχολείου μας θα γίνει εθελοντική  σε συνεργασία με την οργάνωση "ΑιματοΚΡΗΤΗ" και τον Πολιτιστικό  Σύλλογο Αγ.Ιωάννη.                                                                                                                                               
Ο κάθε εθελοντής θα λάβει ατομική κάρτα αιμοδοσίας ,με την δυνατότητα να χρησιμοποιεί το αίμα για της ανάγκες των συγγενών του.
Καλό θα είναι να βρεθούμε όλοι εκεί για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές…